Zenica

FOTO: Pogledajte kako su Zeničani danas uklonili više od 3.500 vreća otpada

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Više od osam stotina dobrovoljaca – volontera iz skoro svih krajeva Zenice danas je bilo dio projekta “Očistimo grad za jedan dan” – i za samo jedan dan oni su prikupili samo u prvoj fazi više od 3.500 vreća otpada, koje su potom komunalci uklonili iz naselja, sa igrališta, livada, ulica i korita rijeka na širem području Zenice.

Podsjećamo, volonteri okupljeni oko neformalne grupe Rijeke BiH #Budi promjena na inicijativu Safeta Kubata, glavnog organizatora i implementatora projekta, pozvali su, a prijateljske organizacije poput Eko foruma, US fokusa, SRK Tvrđava, Selmina raja, UGSR Bistro, Eko Tvrtkovac, Eko- sekcija obdaništa Sinbibad, plesni studio Shadows-Shera, Izviđači Nemila, PD Željezara Zenica, Eko fond Orahovica, PD Bistrica, SRK Bosna i KUD Mošćanica pridružili su se projektu, kojeg su podržali i Služba za ekologiju i komunalne poslove Grada a pokrovitelj je I-platforma/I-dijaspora.

U devet područja općine/Grada volonteru su čistili ulice, parkove, oblale rijeke i potoke. Nakon toga, značajan dio njih okupio se na Smetovima, gdje je uslijedila druga faza akcije čišćenja, te sportsko-rekreativni turniri za sve prisutne ali i upriličen zajednički ručak. Proteklih dana na lokacijama širom grada postavljeni su reklamni panoi sa jasnim porukama o važnosti očuvanja naše životne sredine.

Aktivisti grupe Rijeke BiH #Budi promjena danas su objavili fotografije tokom akcije, a dio njih objavljujemo u bogatoj foto galeriji:



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno