Ostali sportovi

FOTO: Pogledajte kako su stonoteniseri zeničke Mladosti postali prvaci BiH i osvojili duplu krunu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U sali Osnovne škole „Vladimir Nazor“ u Zenici, danas je odigran drugi meč finala play off-a za prvaka Bosne i Hercegovine u stonom tenisu, sezona 2021/2022., između zeničke ekipe STK Mladost i ekipe STK Mostar iz istoimenog grada. Uz maksimalno moguć broj gledalaca za ovu malu salu i frenetično bodrenje publike danas su Mladostaši postigli maksimalnu pobjedu od 4:0.

Rezultati po mečevina, STK Mladost – STK Mostar 4:0
Kenan Zahirović – Toni Vranjić 3:0
Mirza Dizdarević – Adnan Šehić 3:1
Edin Konjić – Luka Matković 3:0
Zahirović/Konjić – Vranjić/Matković 3:0

Inače, u prvom meču finala play off-a, odigranom 22.5.2022.godine u Mostaru, slavili su Zeničani sa 2:4, pa je današnja pobjeda značila osvajanje prve titule prvaka Bosne i Hercegovine za zeničku ekipu STK Mladost.

Nakon meča dodjeljene su srebrne medalje za stonotenisere Mostara, a zlatme medalje i veliki pehar za ekipu zeničke Mladosti.

Evo nekih izjava nakon meča:

Mirza Dizdarević: „Ovo je historijski uspjeh našeg kluba, osvojili smo duplu krunu i sigurno da smo možda i najuspješniji klub u Zenici i ZDK“.

Edin Konjić: „Poslije mojih 25 godina bavljenja sportom i nakon ko zna koliko polufinala i finala uspjeli smo osvojiti tu dugo čekanu titulu i možda je ovo i jedna od najvećih titula u mojoj karijeri prije svega zbog činjenice da u ekipi igraju četiri člana koja su ponikla u ovom klubu“.

Ovo je bilo deveto finale za ekipu iz Mostara u posljednjih 10 godina, dok je ekipa zeničke Mladosti igrala svoje peto finale od postojanja kluba, od 1997.godine.

Ekipa STK Mladost je proteklom prvenstvu nastupala u sljedećem sastavu: Mirza Dizdarević, Edin Konjić, Kenan Zahirović i Adin Šečibović

U posljednjih nekoliko godina Mladost i Mostar redovno vode borbu za prvaka države. Do sada je sreća bila naklonjena Mostarcima, možda i zbog činjenice da su u završnicu uvijek ulazili pojačani sa igračima iz inostranstva. Ove godine i Mostar je igrao sa domaćim igračima i Mladost je iskoristila ovu historijsku šansu i postala, po prvi put, prvak Bosne i Hercegovine  u stonom tenisu.

Ovo su, definitivno, dvije najbolje ekipe u BiH, a u STK Mladost su posebno ponosni što boje njihovog kluba brane svi igrači koji su ponikli u ovom klubu i cijelu svoju sportsku karijeru igraju u Zenici.
Prvaci Bosne i Hercegovine po sezonama:
Sezona 2012/2013 – STK Mostar
Sezona 2013/2014 – STK Mostar
Sezona 2014/2015 – STK Mostar
Sezona 2015/2016 – STK Vogošća
Sezona 2016/2017 – STK Mostar
Sezona 2017/2018 – STK Mostar
Sezona 2018/2019 – STK Mostar
Sezona 2019/2020 – STK Mostar
Sezona 2020/2021 – STK Mostar
Sezona 2021/2022 – STK MLADOST ZENICA

Iskrene čestitke za ekipu Mladosti za osvojenu titulu prvaka BiH i od sportske redakcije Zenicabloga

Tekst i foto galerija E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno