Biznis

FOTO: pogledajte dvometarsku tortu i ostale slatke radove Amre Manđuka

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: pogledajte dvometarsku tortu i ostale slatke radove Amre Manđuka – Nedavno je u restoranu “Trubadur” hotela “Dubrovnik” napravljena i postavljena jedinstvena dvometarska torta, djelo ruku naše sugrađanke Amra Manđuka. Autorica ovog remek-djela je, iako u sedmom mjesecu trudnoće, napravila remek-djelo vrijedno posebne priče, kao i većina njenih ranijih radova.

– Bavim se izradom torti i fondan figurica već šest godina. Nisam ni znala da imam dara za slastičarstvo, ali igrom slučaja sam došla na ideju da kćerki sama napravim tortu i uspjela je odlično, te je tako krenuo moj mali biznis – pravljenja kolača, kaže Amra za Zenicablog. Svaka torta je rađena sa puno ljubavi pažnje i prilagođena svaljeniku/slavljenici.

– Mogu se pohvaliti i nedavnim učešćem na najvećem svjetskom natjecanju za najboljeg dekoratera, gdje je moja torta izabrana medu vrsnim svjetskim dekoraterima što je za mene veliki uspjeh. Svakako torta visine dva metra, zbog koje sam vam se javila, je očarala prisutne i do sada osvaja rekord kao najveća izrađena torta u Zenici, a nadam se i šire, kaže nam Amra, koja dodaje da voli izazove i da je pravljenje ove torte za nju bilo veliko iskustvo i te će ostaviti trag u njenoj karijeri.

– Mogu poručiti mladima i svima koji su u dilemi oko posla i zanimanja da rade ono što vole i da nije uvjek izlaz otići iz domovine, već ostati i napraviti nešto, ostaviti trag iza sebe i pokušati u ostvarenju svojih poslovnih ideja, kaže Amra.

Pogledajte neke od njenih radova, a ostalo na linku https://www.facebook.com/torteamramandjukahurem/



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno