Ostali sportovi

FOTO: Počeo Međunarodni otvoreni šahovski turnir „Zenica 2018“

FOTO: Počeo Međunarodni otvoreni šahovski turnir „Zenica 2018“ – Danas 22.12.2018.godine, u Zenici je počeo 20. Međunarodni šahovski turnir “Zenica 2018”, koji će igrati od 22. do 23. 12.2018.godine. Turnir organizuje ŠK “Preporod” iz Zenice pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva kulture i sporta, Grada Zenice, Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sporta Zeničko-dobojskog kantona, te BH Pošta d.o.o. Sarajevo. Turnir se održava u JU „Penzionerski dom sa stacionarom“ kantona ZDK u Zenici.

Učestvuje 41 takmičar među kojima su jedan velemajstor (Dalibor Stojanović), koji je ujedno i glavni favorit turnira i dva internacionalna majstora. Učesnici su iz Srbije, Crne Gore, Danske i BiH.

Igraće se Švicarski sistem od devet kola, a tempo igre je 30 minuta po igraču za cijelu partiju.
Turnir će se rejtingovati kod FIDE.

Nagradni fond za redovne nagrade, za 10 prvoplasiranih šahista, iznosi 1390 KM, a predviđene su i specijalne nagrade za igračice, igrače po rejtingu od 0-1900 ELO poena, od 1901-2150, za kadete/ kadetkinje 2000. godište i mlađe, te nagrade za najuspješnije igrače ŠK Preporod Zenica.

Direktor turnira je Vedad Šestić, predsjednik ŠS ZDK,  koji je i otvorio turnir, glavni sudija turnira je Fahrudin Ćerim IA, a pomoćne sudije su mladi Zeničanin Dino Marković, po prvi put u ulozi sudije i Belmir Miskić NA (kompjutersko parovanje).
Pobjednik 19. turnira bio je šahista iz Hrvatske, IM Ivan Galić.

Tekst i foto galerija

E.Imamović

 

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem