Naše

FOTO: Počelo punjenje bazena

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Počelo punjenje bazena- Proteklih dana intenzivno se radilo na osposobljavanju bazena. Radnici JP Sportski tereni su radili na čiščenju bazena, a radnici ViK-a su radili na otklanjanju kvarova na dovodu vode na bazenima i kvarova na ventilima koji su puštali vodu.

2014 bujice su oštetile vodozahvat na Babinoj rijeci i na ovome se ništa nije radilo do sada kad su radnici ViK-a djelomično popravili staru pregradu. Izmjenjen je i djelomično prvi dio cjevovoda, pa sada na bazene dolazi veća količina vode nego što je to prije bilo. Voda ide u očišćene taložnjake, a iz njih u filtere koji su takođe osposobljeni da rade. Za dva nepuna dana dobijena je voda koja je napunila bazene. U sistemu je zamjenjen jedan zatvarač, a drugi je djelomično popravljen.

Kad su se bazeni napunili i zaustavilo punjenje, vidjelo se da bazeni i dalje značajno gube vodu (nivo vode u bazenima pada za cca10-15 cm za dva sata), ali se predpostavlja da će trenutni dotom vode moći ovo nadomiriti i da ćemo ove godine ipak imati bazene u funkciji.

Nadamo se da će se ove godine „zakrpiti“ sezona kupanja, ali se ne smije dozvoliti da se ponašanje prema bazenima nastavi kao što je to bilo prošlih godina. Pitanje je koliko ovo „krpanje“ može trajati i šta će biti iduće godine? Gradonačelnik nam obečava nove, rakonstruisane bazene? Bilo bi dobro da nam to odmah i javno prezentira, da i građani Zenice daju svoje mišljenje o tome, te da znaju kad će doći do realizacije toga.

Vladimir Franjić za ZB

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno