Zenica

FOTO: Počelo novogodišnje ukrašavanje ulica u Zenici, Gradska uprava izdvojila 60.000 KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ulice u Zenici polako dobivaju svoje novogodišnje ruho nakon što je Javno preduzeće za upravljanje i održavanje sportskim objektima Zenica počelo s ukrašavanjem ulica i instalacijom kućica u zimskom gradu.

Nakon provedene javne nabavke za kupovinu dekorativnog nakita za uređenje ulica i javnih površina u Zenici počelo je postavljanje novogodišnjih ukrasa prvenstveno na glavnoj ulici u centru grada, a u narednim danima postavit će se i na druge sporedne ulice te kružne tokove.

U razgovoru za Klix.ba direktor JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata u Zenici Nedim Talić je kazao kako su novogodišnje dekoracije slične kao i prošle godine, ali da je razlika u tome što su prošle godine ukrasi bili iznajmljeni.

“Ovogodišnji dekorativni nakit grada ostaje u vlasništvu Grada Zenice, a krasit će ulice u centru grada na Trgu Alije Izetbegovića i Titovu ulicu, dok će u narednim danima, shodno vremenskim uvjetima, biti ukrašene i druge ulice te kružni tokovi”, kazao je Talić.

Ukrasi su Grad Zenicu koštali 61.000 KM, a osim njih na Trgu Alije Izetbegovića u centru grada bit će postavljena i novogodišnja jelka. Ukrašavanje grada planirano je da se završi do 15. decembra, ali sve ovisi o vremenskim uvjetima.

Prošle godine Grad Zenica je za potrebe instalacije novogodišnjih dekoracija, zimskog grada i drugih pratećih događaja izdvojila 50.000 KM, dok je drugi dio sredstava osiguran preko partnera i javnih preduzeća. E.M. Klix



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno