Zenica

FOTO: Počeli radovi na izgradnji sportskog igrališta u MZ Blatuša

Podijeli ovu vijest:

Gradska uprava Zenica nastavlja sa unapređenjem uslova života svih građana, o čemu svjedoče brojni radovi koji se trenunto vrše na području grada. Shodno navedenom, u toku su i radovi na izgradnji sportskog igrališta u Mjesnoj zajednici Blatuša.

Naime, Služba za socijanu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti, na osnovu građanske inicijative upućene Gradskom vijeću, pripremila je i provela postupak javne nabavke za izgradnju sportskog igrališta u Mjesnoj zajednici Blatuša.

Ugovor je potpisan sa firmom FUEL BOSS, sa postignutom cijenom od 128.115,00 KM za građevinsko-zanatske radove. Nadzor nad izvođenjem radova vrši JP za prostorno planiranje i uređenje grada Zenica, a rok za izgradnju su dva mjeseca.

Kako je Služba završila postupak uvođenja izvođača u posao, građevinski radovi počeli su 9. avgusta na oduševljenje brojnih mještana Blatuše koji su godinama čekali na ovo igralište.

Podsjećanja radi, paralelno sa ovim radovima u Blatuši se izvode još i radovi na sanaciji platoa i prilaza zgradi u ulici Zije Dizdarevića na broju 30. Nakon okončanog otvorenog postupka javne nabavke, radove izvodi firma “Geo-put” d.o.o. Maglaj, čija vrijednost iznosi 67.670,93 KM.

Od značajnijih radova koji se trenutno realiziraju u centru grada valja izdvojiti i uređenje Londže (urbani-zeleni otok), sanacija stepeništa na Kamberovića polju, rekonstrukcija odnosno sanacija ulica Mejdandžik, Štrosmajerova i Gornjozenička ulica, te početak radova na rekonstrukciji ulice Armije BiH.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno