Ostali sportovi

FOTO: Pobjeda ŽOK „Željezare“, porazi OK „Čelik –R“ i OK Block Out“ u sedmom kolu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon 15.-dnevne pauze zbog utakmica Kupa FBiH, proteklog vikenda, 27. i 28.11. 2021.godine, odigrano je 7.kolo u odbojkaškim ligama FBiH.

Tri zeničke odbojkaške ekipe su igrale svoje utakmice u tri različite lige. To su ekipe ŽOK „Željezara“, OK „Čelik-R“ i OK „Block Out“.

Za razliku od prošlog kola, ovog puta samo je ŽOK „Željezara“ zabilježila domaću pobjedu, dok su „Čelik-R“ i OK „Block Out“ doživjeli gostujuće poraze.

Odbojkašice ŽOK „Željezara“ u Prvoj ligi Federacije BiH, grupa Jug, u 7.kolu bile su domaćini ekipi OK „Krivaja“ iz Zavidovića i zabilježile su sigurnu pobjedu. Utakmica je odigrana u Prvoj gimnaziji pred 30-ak gledalaca. Sa ove utakmice donosimo i foto galeriju.

Rezultat po setovima:

ŽOK “Željezara” Zenica – OK “Krivaja” Zavidovići 3:0 (25:15, 25:16, 25:18) – 75:49;

Nakon još jedne sjajne pobjede na oficijelnoj facebook stranici ŽOK „Željezara“ su objavili:

– Ponovo pobjeda, ponovo znanje, umijeće, želja i volja naših djevojaka, zalaganje da se bude među najboljima, da postignemo cilj -ulazak u viši rang.

Sa najmanje finansijske podrške od strane Grada, sa skromnom opremom, ponekim sendvičem i flašicom vode, na gostovanju ili na domaćem terenu djevojke daju srce, a trener snagu i volju da ih vodi do pobjeda. Bravo djevojke, bravo treneru, bravo za sve koji su vezani srcem za ovaj klub.

Vi ste Ambasadori odbojke u Gradu Zenica, bez obzira koliko vas cijene odgovorni.

Hvala našoj vrijednoj navijačkoj podršci i vjernim članovima koji su kupovinom članskih karata potpomogli rad našeg Kluba, kazali su iz ŽOK „Željezara“.

Odbojkašice OK „Čelik-R“ u Superligi Federacije BiH za žene, grupa Sjever, u 7.kolu gostovale su kod ekipe UOK „Mikasa“ u Tuzli i doživjele novi, šesti, poraz.

Rezultat po setovima:

UOK “Mikasa” Tuzla – OK “Čelik-R” Zenica 3:0 (25 : 20, 25 : 5, 25 : 15) – 75 : 40;

Odbojkaši OK „Block Outa“, u Superligi Federacije BiH u 7. kolu gostovali su u Lukavcu kod ekipe „7  Lukavac“ i doživjeli su novi, peti, poraz u derbiju donjeg dijela tabele.

Rezultat po setovima:

OK “7 Lukavac” Lukavac – OK “Blok Out” Zenica 3:1 (20:25 , 25:9, 26:24, 25:23) – 96 : 81;

U 8. kolu raspored zeničkih ekipa je sljedeći (04./05.12.2021.).

OK “Delminium” Tomislavgrad – ŽOK “Željezara” Zenica

OK “Srebrenik” Srebrenik – OK “Čelik-R” Zenica

OK “Ilidža” Ilidža – OK “Blok Out” Zenica

E.Imamović

Foto E.Imamović/ŽOK ŽZ



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno