Ostali sportovi

FOTO: Pobjeda ragbijaša Nade iz Splita nad Čelikom u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Pobjeda ragbijaša Nade iz Splita nad Čelikom u Zenici – Na kraju dana, 18.5.2019.godine, u kojem je održan 2.Kids Rugby Fest, odigrana je i utakmica zadnjeg kola Regionalne lige (RRC) između Rgk Čelik i Rgk Nada iz Splita sa početkom u 17 sati.

Inače, ovogodišnju sezonu u Regionalnoj ligi ragbijaši Čelika okončali su bez pobjede. U posljednjem 5. kolu na Kamberovića polju izgubili su od starog poznanika, ekipe Nade iz Splita sa 21:52 (8:24).

Domaći ragbijaši platili su danak smjene generacija. Sa podmlađenim timom nisu imali šanse da upišu prvu ovogodišnju pobjedu. Cijela utakmica je protekla u dominaciji gostiju iz Splita, a naročito početak drugog poluvremena, jer je Čelik prve poene u nastavku postigao tek u 60 minuti, kada je poentirao Hamzić za 11:45. Do kraja susreta za domaće su još poene upisali Bišić, Begić i Mehić, ali nedovoljno da se suprostave razigranim gostima. Na kraju susreta bilo je 21:52 za Nadu. Ovom pobjedom Nada je osvojila, neočekivano, treće mjesto.

U Zagrebu je juče 18.5. u zadnjem kolu lige, ZRS pobijedio Dalmaciju s 30:13 i tako zasluženo osvojio 1.mjesto u RRC za sezonu 2018/2019.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno