Košarka

FOTO: Pobjeda košarkašica Čelika u Areni protiv Mladog Krajišnika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U utakmici 8. kola bh. košarkaške lige za sezonu 2021/2022, košarkašice Čelika su bile danas, 18.12.2021. godine, domaćini ekipi ŽKK Mladi Krajišnik iz Banja Luke. Gradska Arena „Husejin Smajlović“ u Zenici, početak u 17 sati. U susretu starih rivala, ali sa podmlađenim sastavima, zasluženu pobjedu je ostvarila domaća ekipa KŽK Čelik.

Konačan rezultat i rezultati po četvrtinama:

Rezultat: KŽK Čelik – ŽKK Mladi Krajišnik 79:72 (20:18), (20:15), (22:20), (17:19);

Utakmicu u Zenici su sudili Tarik Nikšić, Ivan Jurić i Armin Zahiragić, a delegat Miodrag Vujović;

Sastav ekipe Čelika, poeni, najviše skokova:

Dalila Bilić 5, Adna Omerdić 17, Ajla Selimović (cap) 29, Almedina Ahmić 14 p.+17 skokova, Suana Bašić 1, Džejlana Indžić 2, Anida Čaušević 8, Sajra Huskanović, Emana Pašalić 3, Martina Popović, Ema Mickić, Ajna Zukić; (Trener Armel  Mujaković);

Najefikasnije u domaćoj ekipi Čelika bile su kapiten Ajla Selimović 29, Adna Omerdić 17 i Almedina Ahmić 14 poena + 17 skokova;

U ekipi Mladi Krajišnik najefikasnije su bile Milica Simić sa 23 i Sonja Miljević 21 poen;

Košarkašice Čelika pred ovu utakmicu su imale bilans od pet pobjeda i dva poraza, 12 bodova i drugo mjesto na tabeli. Ekipa Mladog Krajišnika bila je na omjeru od dvije pobjede i pet poraza, devet bodova.

Tok utakmice:

Kroz prvu četvrtinu ekipe su se smjenjivale u vođstvu, a posljednje izjednačenje bilo je pri kraju prve četvrtine, 18:18, a zatim vođstvo košarkašica Čelika 20:18, što je i rezultat prve četvrtine. Postignuto vođstvo domaće više nisu ispuštale do kraja utakmice.

U drugoj četvrtini domaće prave razliku i plus 16 poena (36:30), ali do poluvremena gošće iz Banja Luke smanjuju na 40:33, što je i rezultat prvog poluvremena.

Na kraju treće četvrtine je 62:53 za domaće, a u zadnjoj četvrtini izjednačena utakmica. Košarkašice Čelika su uspjele sačuvati stečenu prednost za konačnih i zasluženih 79:72 za Čelik.

Double-double učinak imala je centar Čelika, Almedina Ahmić, sa 14 poena i 17 skokova. Prednost u skokovima, 51/38, dala je domaćim igračicama više napada i veće šanse za pobjedu. Gošćama nije pomoglo ni 12 trojki (Milica Simić 7 trojki), u odnosu na 4 trojke domaćih.

Košarkašicama Čelika je današnja pobjeda bila šesta u prvenstvu, uz dva poraza. Mladi Krajišnik sada ima dvije pobjede i šest poraza.

U narednom 9.kolu košarkašice Čelika gostuju ekipi ŽKK Brčanka.

Tekst E.Imamović

Foto: E.Imamović i Jasmin Hadžić Blicko



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno