Košarka

FOTO: Pobjeda košarkaša Čelika protiv Posušja u prijateljskoj utakmici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Pobjeda košarkaša Čelika protiv Posušja u prijateljskoj utakmici – Košarkaši Čelika, u prijateljskoj-pripremnoj utakmici bili su domaćini ekipi HKK Posušje, prvoplasiranoj ekipi u jesenjem dijelu sezone Prve lige Herceg-Bosne. Utakmica je odigrana na centralnom terenu gradske Arene „Husejin Smajlović“ u Zenici pred oko 300 gledalaca. Zasluženu pobjedu u ovoj prijateljskoj utakmici zabilježili su košarkaši Čelika, članovi A1 lige KS BiH.

Rezultat: OKK Čelik – HKK Posušje 89:71  (24:13), (26:14), (16:22), (23:22);

Sastav ekipa i postignuti poeni:

OKK Čelik:

B.Bajramović 9, Maksimović 4, Keso 22, Podojak, Križanović 9, Avdibegović (cap) 11, Muratović 18, Britvar 7, Varupa 7,  Hodžić 2, Đulan, Škaljo. (Trener Josip Pandža, pomoćni trener Bojan Stevanović).

HKK Posušje:

Ramljak 12, Jukić 10, Begić 13, Kovač, Lebo 18, Penava 8, Biško Z., Ostojić 6, Leko 4, Biško M.;

Najefikasniji kod Čelika: Mirza Keso 22, Nedžad Muratović 18 i Armin Avdibegović 11 poena;

Najviše koševa za Posušje postigli su Lebo 18, Begić 13 i Ramljak 12 poena;

U gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ večeras smo gledali zanimljivu prijateljsku utakmicu između košarkaša Čelika i Posušja, na kojoj je, po drugi puta, u ulozi trenera Zeničana bio Josip Pandža, kao i dva nova igrača Čelika, Nebojša Maksimović i Nedžad Muratović.

Tok utakmice – kretanje rezultata:

U prvih par minuta ekipe se smjenjuju u vođstvu, a onda domaći ubrzavaju i ubrzo je prednost od 13-14 poena, te je na kraju dionice 24:13 za Čelik. Prednost domaćih se povećava i kroz drugu dionicu i do plus 22 poena (47:25), a na poluvremenu je 50:27 za domaće.

U ovoj dionici povrede su doživjeli dva igrača Čelika, Aner Đulan i Anes Podojak, koji više nisu ni ulazili u igru. Podojak se žalio na povredu zgloba, a Đulan je nezgodno pao pod košem, nakon jednog duela, a ne znamo o kojem stepenu povreda se radi.

Treću dionicu gosti su odigrali nešto bolje, dobili je sa 16:22, te je na kraju tri četvrtine utakmice rezultat 66:49 za domaće.

U zadnjoj dionici domaći ostvaruju i najveću prednost na utakmici nakon pet minuta igre u ovoj dionici, bilo je plus 27 poena (80:53). U zadnjim pet minuta trener Zeničana, Pandža, dao je određenu minutažu mlađim košarkašima, Škalji i Hodžiću, tako da su u ovoj utakmici nastupili svi igrači Čelika iz rostera. Košarkaši Čelika su priveli utakmicu do kraja i sačuvali su visoku prednost, završilo je 89:71 za Čelik.

Čelik će u prvom kolu nastavka prvenstva idućeg vikenda gostovati kod ekipe KK IBU Spartans iz Živinica.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno