Posuđeno

FOTO: Plavi put i nesavjesni vozač(i)

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Dugogodišnja ideja o “Plavom putu”, ulici koja će skratiti put vozila hitne pomoći od zgrade Službe do Bulevara Kulina bana, realizovana je u ljeto 2020. godine.

Ovaj put je napravljen kako bi ubrzao usluge uposlenika Hitne pomoći ali i donio dragocjene minute sugrađanima, kojima je medicinska pomoć potrebna.

Međutim, ovih pedesetak metara asfalta su dugo vremena koristili i nesavjesni vozači kako ne bi vozili Bulevarom ili ulicom Aska Borića do prve raskrsnice/kružnog toka.

U toku mjeseca decembra 2022. godine su servisirane automatske prepreke (podzemni čunjevi) kako bi se spriječila nepotrebna vožnja ovim pravcem.

Nažalost, večeras smo se uvjerili da je jedan od njih teško oštećen, vjerojatno od udarca vozilom, te je sad promet ovim putem otežan i onima zbog kojih je i napravljen, uposlenicima Službe hitne pomoći. Naša Riječ



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno