Rekreacija

FOTO: Planinarska tura na planinu Lisac

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nakon dva mjeseca i devet otkazanih tura, konačno nam se ukazala sunčana nedjelja i to sredinom juna, tačno onda kada je kalendar tura rezervisan za ljiljane na Liscu. Naše udruženje, već nekoliko godina, gaji užitak sretanja i posmatranja endema i simbola naše domovine, bosanskog ljiljana. Osim drugih planina, njegovo stanište je i planina Lisac kod Zenice.

Devedeset učesnika kolone odazvalo se našem pozivu na ovu turu, koja je bila specifična i po tome što su mogli izabrati nekoliko mogućnosti dužine planinarenja, uz dodatne obilaske vrhova Kapak, Kragujevac i Relej. Osnova ture bila je dionica selo Vrselje – izvor Pašinac.

Nekoliko stotina cvjetova bosanskog ljiljana uljepšalo je ovu turu, te ispunilo i njen naziv.

Anketa o realizovanoj turi nam je pokazala nekoliko zanimljivih informacija. Na turi je učestvovalo 39% mladih, 44% je prvi put bilo na Liscu, a 49% je iskustveno puno očekivalo i puno dobilo na ovoj turi. Čak 92,5% dalo je ocjenu odličan (5) za cjelokupnu turu.

Evo nekoliko komentara učesnika:

– Divna šetnja, ruta je bila lijepa i nije bila puno teška. Osim krasne uspomene, dobili smo i puno novih zanimljivih saznanja o planini Lisac i njenoj okolici. Vodiči su nevjerojatno posvećeni svome poslu, i za njihov trud im najiskrenije zahvaljujem.

– Hodamo pravom stazom s najboljim udruženjem. Pohvale za sve, od organizacije, podijeljenih informacija do pristupačnosti.

– Kao i obicno visoko postavljena ljestvica ali isto tako ispostovana do u tancine

Zahvaljujemo se učesnicima na povjerenju i podršci , a ističemo i sjajan posao naših vodiča Šejme, Kemala i Afana. Šejma Dulaš Kemal Vidimlic i Afantour

Pratite naše aktivnosti na našim profilima

Azimuth 135

www.instagram.com/azimuth.135

Postanite naš član https://forms.gle/NYLdjCZRbRgchpZr8

#NaPravojSmoStazi
#Azimuth135



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno