Rekreacija

FOTO: Pješačenjem do zdravlja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Pješačenjem do zdravlja – U organizaciji Planinarskog društva “Željezara” stotine Zeničanki i Zeničana krenulo je jutros pješice na Smetove, u okviru osme tradicionalne manifestacije “Pješačenjem do zdravlja”, pod sloganom “Svi na Smetove, svi na snijeg”.

Ramo Šeper, predsjednik Skupštine PD i jedan od organizatora, rekao je da ova tradicija traje više od tri decenije, ali da se sada organizuje u januaru za vrijeme zimskog raspusta cilj ove manifestacije jeste da što veći broj građana izađe na Smetove na čist zrak, te da se druži i dobro zabavi.

Pohod je krenuo sa parkinga Shopping centra “Džananović”, preko Aleje šehida i nadvožnjaka, Crvičkog brda, Novog sela, Križa, te cestom do planinarskog doma Željezare na Smetovima. Za sve učesnike organizatori su pripremili tople napitke, te vojnički grah na Smetovima. Planinarima, rekreativcima i građanima u današnjem pohodu se pridružio i gradonačelnik Fuad Kasumović.

Fotografije nam je ustupila Škola fotografije i njena mentorica Dijana Muminović.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno