Zenica

FOTO: Peti sportski turniri Yunus Emre za Grad Zenicu održani u školi u Janjićima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Peti sportski turniri Yunus Emre za Grad Zenicu održani u školi u Janjićima – U sklopu “petih Sportskih turnira Yunus Emre” u OŠ “Enver Čolaković” Janjići je održano općinsko takmičenje za osnovne škole od 6. do 9.razreda u nogometu i odbojci. Dječaci su se takmičili u nogometu, a djevojčice u odbojci.  Učestvovalo je sedam osnovnih škola s područja Grada Zenica, OŠ “Enver Čolaković”, koja je bila i domaćin ovog turnira, te škole “Musa Ćazim Ćatić”, “Hasan Kikić”, “Arnauti”, “Ćamil Sijarić”, “Aleksa Šantić” i “Ahmed Muratbegović”.

Za sve učesnike organizator turnira Turski kulturni centar Yunus Emre je obezbjedio hranu, piće i slatkiše.

Prvo mjesto u nogometu su osvojili učenici “OŠ “Arnauti”, dok su najbolje učenice u odbojci učenice OŠ “Hasan Kikić”. Obje pobjedničke ekipe su se plasirale na kantonalno takmičenje koje će biti održano 4. aprila u Kaknju. Pobjedničke ekipe su dobile na poklon lopte, a na kraju turnira su uručene i diplome i slatki paket za najboljeg nogometaša i odbojkašicu turnira. Također su dodjeljenje i zahvalnice školama koje su učestvovale, nastavnicima tjelesnog odgoja kao i direktoru škole domaćina Elviru Ibrahimagiću.

Tekst i foto: Amela Š.B. za ZB

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno