Rekreacija

FOTO: PD Tajan – Lisac – Upoznajmo planinu Lisac u četiri godišnja doba – Jesenji pohod i sjećanje na Nikolu Opačka

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dolaskom jeseni PD „Tajan-Lisac“ Zenica završava tradicionalnu planinarsku manifestaciju “Upoznajmo planinu Lisac u četiri godišnja doba” završnim jesenjem pohodu koji je namijenjen za sjećanje na pokojnog Nikolu Opačka, bivšeg dugogodišnjeg predsjednika Društva.

Da je ova planinarska manifestacija prihvatljiva za građane i planinare Zenice dokaz je veliki broj učesnika koji su imali priliku da se upoznaju sa lokalnim mjestima, Gradišće-Bukovica, Vrselje, Rebrovac, Jastrebac odakle su bila startna mjesta da se obiđe planina Lisac koja mami svojom ljepotom u sva četiri godišnja doba.

Završnom manifestacijom organizator je dodijeljio najstarijim i najmlađim učesnicima zahvalnice, dok je za 25 učesnika koji su učestvovali u sva četiri pohoda dodijeljeno “Tajanovo srce”.

Ovogodišnjim planinarskim pohodima učestvovalo je 570 učesnika, a u jesenjem pohodu koji je startovao od sela Jastrebac u dužini od 12 km je bilo 104 učesnika i 28 gostiju koji nisu mogli hodati ovom stazom, a ipak su došli kraćom stazom do planinarskog doma Lisac na Liscu.

Vrijedno je spomenuti da su se članovi Tajana odrekli svog priznanja u korist najmlađih, i najstarijih učesnika koja su im dodijeljena ovom prilikom.

Vidimo se iduće godine za ovu manifestaciju koja kreće sa zimskim pohodom u mjesecu februar 2024 godine.

Bernadin Kapo , PD Tajan-Lisac Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno