Rekreacija

FOTO: PD Poštar – četvrti planinarski pohod “15. april”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

USPJEŠNO ORGANIZOVAN 4. PLANINARSKI POHOD “15.APRIL” – POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI IZMEĐU OŠ 15.APRIL”-KAKANJ I PSD “POŠTAR-ZENICA

KOD PLANINARSKOG DOMA JEDINCI ZAJEDNO SA UČENICIMA I PRIJATELJIMA SIMBOLIČNO SMO POSADILI DVIJE SADNICE LIPE U ZNAK SJEĆANJA NA UČENIKE ŠKOLE “15.APRIL” JUSUFA DURAKOVIĆA I SUMEJU IBRAHIMSPAHIĆ KOJI NAŽALOST ZBOG TEŠKE BOLESTI NISU VIŠE SA NAMA

U subotu, 29. aprila planinarsko-sportsko društvo “POŠTAR”Zenica je organizovalo tradicionalno četvrti po redu planinarski pohod “15.APRIL” na kojem je bilo oko 150 učesnika iz nekoliko gradova (Zenica, Kakanj, Travnik, Doboj, Vitez, Bihać, Doboj Istok).

Danas sa nama na planinarskom pohodu je bio i najmlađi učesnik Alim Šukman star samo 1,5 godinu, a koji je zahvaljujući svojim roditeljima proveo čitav dan sa nama. Takođe sa nama je bila i najstarija učesnica planinarskog pohoda 75- godišnja Milica Petrović koja je sa lakoćom prepješačila stazu dugu 15 kilometara.

Posebno nas raduje što je na planinarskom pohodu učestvovao i veliki broj učenika i nastavnika OŠ “15. APRIL” Kakanj-Doboj koji su se odazvali našem pozivu za saradnju koja je i konkretno počela danas.

Planinarski pohod je krenuo od škole “15 April” koja se nalazi u naselju Doboj kod Kaknja. Učesnici su bili zadovoljni organizacijom, vodičkom službom, logističkom podrškom i cjelokupnom organizacijom našeg planinarskog društva.

Vrijeme nas je odlično poslužilo i svi smo uživali u prelijepim predjelima kojim smo planinarili oko pet sati i gdje smo prepješačili oko 15 kilometara do planinarskog doma “Jedinci” gdje su nas dočekali vrijedno članovi PSD “Poštar” koji su za sve učesnike planinarskog pohoda pripremili topli čaj i ukusan ručak. Za učesnike kao i za one koji su pomogli u organizaciji IV planinarskog pohoda “15 April” podijelili smo zahvalnice.

Takođe, smo kod planinarskog doma Jedinci organizovali svečano potpisivanje sporazuma o saradnji između OŠ. 15.APRIL”- Kakanj i planinarsko-sportskog društva Poštar-Zenica. Direktorica škole Nizama Marušić i predsjednik PSD Poštar Senad Bajramović su u ime navedenih subjekata potpisali sporazum koji će kroz konkretne projekte i aktivnosti doprinijeti promociji škole i planinarskog društva na polju edukacije, obrazovanja, planinarstva i zaštite životne sredine.

Poslije potpisivanja sporazuma o saradnji simbolično smo posadili dvije sadnice lipe u znak sjećanja na učenike škole “15. APRIL” Jusufa Durakovića i Sumeje Ibrahimspahić koji zbog teške bolesti nažalost više nisu sa nama.

Iskreno smo uvjereni da će naša saradnja biti plodonosna i korisna prije svega za učenike škole koji su se danas iskazali i pokazali u najboljem svjetlu tokom planinarskog pohoda gdje su pokazali da imaju dobru kondiciju, da su organizovani zahvaljujući i svojim nastavnicima kao i da su uživali u prelijepoj prirodi na čistom zraku.

Planinarsko-sportsko društvo POŠTAR” Zenica nastavlja sa svojim aktivnostima gdje već u junu organizujemo jednu bitnu međunarodnu planinarsku aktivnost.

Portparol PSD “POŠTAR”-Zenica
Jasmin Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno