Zenica

FOTO: Pax Kinderhulp iz Holandije obradovao učenike OŠ „Aleksa Šantić“ Perin Han

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
FOTO: Pax Kinderhulp iz Holandije obradovao učenike OŠ „Aleksa Šantić“ Perin Han – Nevladina organizacije Pax Kinderhulp iz Holandije već dugi niz godina organizuje odlazak djece iz bh. gradova u Holandiju za vrijeme novogodišnjih praznika.
 Tako su prethodne dvije godine i djeca iz Zenice boravila u holandskim gradovima. Međutim, zbog cjelokupne situacije u svijetu, ove godine to nije bilo moguće, tako da je ova organizacija odlučila poslati “zagrljaje iz daljine” u vidu prehrambenih paketa za najugroženije porodice.

Projektom  “Zagrljaj iz daljine” koju sprovodi ova organizacija u gradu Zenica, podijeljeni su prehrambeno-sanitarni paketi u prostorijama Osnovne škole „Aleksa Šantić“ u naselju Perin Han u Zenici. Zbog dugogodišnje saradnje sa spomenutom školom, organizacija Pax Kinderhulp na čelu sa koordinatorom za Bosnu I Hercegovinu gospodinom Alfonsom Hurenkampom  kao i posrednicima ovog projekta u Zenici,  Lamijom Skender, Vedadom  Pašanbegović I UG “Educadia” iz Zenice, odlučili su da uz pomoć direktora OŠ “Aleksa Šantić” Pepić Džemaila  kao i njihovog osoblja, izaberu 29 učenika koji su socijalno najugroženiji.
Novac koji je prikupljen u ovom projektu donirale su porodice u Holandiji koje su na ovaj način htjeli uljepšati djeci BiH novogodišnji praznik.
Uz pomoć kompanije Srda-commerce iz Zenice, obezbjeđeno je 29 prehrambenih paketa u vrijednosti od 50 eura za učenike škole.

Podjela je protekla u najboljem redu, uz poštivanje epidemioloških mjera kriznog štaba FBiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno