Zenica

FOTO: Papirna, obilježen 12. april – Dan oslobođenja Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Papirna, obilježen 12. april – Dan oslobođenja Zenice- U organizaciji Udruženja antifašista i boraca NOR-a Grada Zenica prigodnim programom danas je obilježen 12. april, Dan oslobođenja Zenice. Centralna manifestacija održana je na spomen-obilježju Papirna. Moderator manifestacije bila je Đevahira Grahić, sekretar Udruženja UABNOR-a grada Zenica, koja je, nakon intoniranja himne BiH i obraćanja govornika, pozivala prijavljene delegacije da polože cvijeće i odaju počast borcima koji su u antifašističkoj borbi dali svoj život za odbranu BiH od fašizma.

Prisutnim se obratio prigodnim govorom Jasmin Dedić, predsjednik Udruženja UABNOR-a Grada Zenica, te Almir Babajić, predsjedavajući vijeća Grada Zenice. Oni su, pored ostalog, okupljenim čestitali 12.april, Dan oslobođenja Zenice.

Istaknuto je, da su u jeku pandemije koronavirusa u cijelom svijetu, na ovu svečenost pozvani samo predstavnici iz Udruženja, a ne masovno članstvo i građani.

Brojne delegacije političkih partija, udruženja i organizacije položile su cvijeće i odale počast na spomen-obilježju Papirna

Prisutni su pozvani i na polaganje cvijeća na Kamenom spavaću na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici.

Tekst i foto galerija sa Papirne

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno