Ostali sportovi

FOTO: Panorama, detalji i prilika – Vranduk

FOTO: Panorama, detalji i prilika – Vranduk – Foto galerija Vranduka sa puta uz Kamenu sa popularne Šementije i sa stijene, početak sanacije bedema vrandučke tvrđave, te prelijepi uradak Starog mosta u Mostaru su samo neki od detalja koji mogu da se vide u ovom starom gradu nadomak Zenice.

Pored historijskog potencijala, same tvrđave i stare džamije, Vranduk ima veliki prirodno-rekreativni potencijal za lagodno planinarenje, biciklizam i porodična druženja.

-Inače, ovih zadnjih, prelijepih dana za ovo doba godine, vidljiva je povećana posjeta turista drevnom gradu, Imamovića muzejskoj kući i tvrđavi u Vranduku -, kazao nam je Hasan Šehić, Vrandučanin, zaposlenik u Muzeju grada Zenica.
Zbog pandemije Covid-19 i ova ispostava Muzeja grada Zenice je imala jako težak period, ali nakon restauracije, tačnije sanacije dijelova tvrđave i poboljšanja ponude, od iduće turističke sezone očekuje da bude znatno bolja.
E.Imamović
Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem