Zenica

FOTO: Paketići za djecu iz Sigurne kuće

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Djeca su, uz žene/majke, ponajčešće žrtve nasilja u porodici. „Medica“ Zenica u svojoj Sigurnoj kući, uz pomoć prijatelja, nastoji da im nadomjesti toplinu doma i upotpuni prazničnu radost. Za djecu i majke Sigurna kuća „Medice“ Zenica otvorena je već trideset, a za žrtve nasilja u porodici 27 godina.

Posljednjih desetak godina djeci koja koriste usluge Dnevnog centra i Sigurne kuće bajramske i novogodišnje paketiće osiguravaju Naida Ribić i njeni prijatelji Holandije i „Dobročinstvo BiH“.

U podjeli novogodišnjih paketića ove godine pridružila im se i HO „Ruku na srce“ koja je, skupa s „Dobročinstvom“, osigurala paketiće za tridesetak mališana korisnika „Medicinih“ usluga. Ni ovaj put nisu zaboravljene ni majke djece iz Sigurne kuće i Dnevnog centra za koje je „Dobročinstvo“ osiguralo prigodne poklone.

Dječaci i djevojčice i ovaj put su, za svoje drage goste, pripremili prigodan program kraći program. Po tradiciji, jedan od prijatelja Sigurne kuće, svoju rođendansku tortu i ove godine podijelio sa svojim domaćinima.

Lijepu priču o ovom toplom druženju kazuju i fotografije u prilogu.

M. KASAP

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno