Kultura Zenica

Tradicionalni Novogodišnji koncert Kamernog simfonijskog orkestra u petak u BNP Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U sklopu 74. pozorišne i koncertne sezone Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, a u organizaciji Kamernog simfonijskog orkestra Zenica i Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, bit će upriličen Novogodišnji koncert klasične muzike.

Trideset i peti tradicionalni Novogodišnji koncert Kamernog simfonijskog orkestra Zenica održat će se u petak, 29. decembra u 20 sati na Velikoj sceni Zeničkog pozorišta.

Prema riječima direktora Kamernog simfonijskog orkestra Zenica, profesora Ahme Muharemovića: „Zadovoljstvo je veliko i mi se znamo našaliti da je poslije Beča, ovo orkestar koji ima najdužu tradiciju novogodišnjih koncerata, zajedno sa Sarajevskom filharmonijom. Veliko nam je zadovoljstvo da mi sugrađanima možemo ponuditi taj koncert, koji je jedan od naših najvažnijih koncerata u toku godine.“

Solisti na trideset i petom tradicionalnom Novogodišnjem koncertu su: Katarina Kikić Marić – sopran, Neira Muhić – mezzosopran i Ermin Aščerić – tenor. Dirigentice su Tanisa Cikotić i Amna Husejnagić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno