Zenica

FOTO: Pacijenti Zavoda za bolesti ovisnosti ZDK, povodom Svjetskog dana čišćenja, učestvovali u akciji čišćenja i uređenja okoliša

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na incijativu Odjeljenja za rehabilitaciju i resocijalizaciju JZU Zavod za bolesti ovisnosti ZDK da se očiste i urede parkovi ispred značajnih kantonalnih zdravstvenih i drugih ustanova (Ministarstvo zdravstva ZDK, Zavod zdravstvenog osiguranja ZDK, PIO/MIO, JZU Zavod za bolesti ovisnosti ZDK), dana 18.09.2023. godine, a povodom Svjetskog dana čišćenja pristupilo se akciji koja je rezultirala čistim i urednim zelenim površinama.

U akciji su učestvovali pacijenti Zavoda za bolesti ovisnosti (pet pacijenata), a ista je provedena u saradnji i koordinaciji sa Službom za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove Grada Zenica i komunalnim preduzećem ALBA d.o.o. Zenica.

Zavod kroz Odjeljenje za rehabilitaciju i resocijalizaciju nastoji osigurati što veći broj rehabilitacijskih i resocijalizacijskih programa koji nude intenzivnu psiho-socijalnu podršku, a sve kako bi se pacijentima osigurala mogućnost resocijalizacije i aktivnog uključivanja u zajednicu. Svakodnevno nastojimo aktivno uključiti pacijente Zavoda koji su u stabilnoj remisiji i dugotrajnoj apstinenciji u aktivnosti koje se realizuju u lokalnoj zajednici sa ciljem jačanja motivacije za apstinencijskim stanjem, pozitivnog korištenja slobodnog vremena, a posebno je važno razvijanje osjećaja vrijednosti i pripadnosti društvenoj zajednici, naglašava šefica Odjeljenja za rehabilitaciju i resocijalizaciju Eldina Selimović-Džano, mag iur., dipl. soc. pedagog.

Ovakvim akcijama želima da skrenemo pažnju i našim sugrađanima na važnost čistoće okoliša, ali i da doprinesemo povećanju svijesti kod naših pacijenata i šire javnosti o važnosti i korisnosti ovakvih akcija, navodi Lejla Šaćirović, MA psih, stručna saradnica za rehabilitaciju i resocijalizaciju.

Ovim putem JZU Zavod za bolesti ovisnosti se zahvaljuje Službi za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove Grada Zenica i komunalnom preduzeću ALBA d.o.o Zenica na saradnji i radujemo se budućim zajedničkim projektima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno