Zenica

FOTO: Ovako se voli Zenica sa udaljenosti od osam hiljada kilometara

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Eko forumu nedavno se javila naša nekadašnja sugrađanka, prof.dr.sc. Sanela Porča, sa željom da svom rodnom gradu pokloni nekoliko sadnica drveća. Obratili smo se Adnanu Mešinoviću, dipl.inž. hortikulture iz Sektora za ekologiju i komunalne poslove grada Zenice, da nam pomogne u realizaciji ove ideje.

On nam je pružio nesebičnu pomoć u odabiru sadnica, lokacije sadnje i koordinaciji kompletne akcije.

Za kompletan iznos Saneline donacije kupili smo odgovarajuće odrasle sadnice, a Grad Zenica je obezbijedio dodatna sredstva za angažman preduzeća Alba Zenica – prevoz, pripremu terena i sadnju nabavljenih sadnica.

Nabavljene su i posađene sadnice:
-dvije japanske trešnje (kod pošte 6),
-dvije crvene džanarike (drvored u Crkvicama),
-dva bordo javora (pored crkve Sv. Josipa na Meokušnicama),
-jedan hakuro nishiki (kružni tok kod centralnog gradskog parka),
-jedan piramidalni grab (GGM)

Sanela živi u Americi skoro 30 godina i dekanesa je Poslovne škole na University of South Carolina Aiken. Ima dvoje djece koji vole da posjete mamin rodni grad, a najviše im se sviđa soliter u kojem im je mama nekada živjela (iznad pošte 6). Dragi sugrađani, neka vam ova divna gesta bude inspiracija da čuvate ove, kao i sve ostale sadnice i drveće u našem gradu. Za vrijeme sušnih dana, zalijevajte ih. Čuvajte ih i cijenite, štitite ih od vandala, kažu iz Eko foruma Zenica..

U galeriji fotografija iznad možete vidjeti u kakvo divno drveće će ove sadnice izrasti, ukoliko ih budemo pazili. U galeriji ispod vidite lokacije i sadnice kupljene doniranim sredstvima.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno