Zenica

FOTO: Otvoreni Gradski Bazeni

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Otvoreni Gradski Bazeni – Kako je i najavljeno, danas su otvoreni Gradski Bazeni  – Već prvog dana građani su se odlučili iskoristiti slobodan ulaz i prvi put u ovoj sezoni se okupati. Kiša i loše vrijeme su spriječili Javno preduzeće za upravljanje i održavanje sportskih objekata da ranije započnu novu ljetnu sezonu, ali se nadaju da je bez obzira na to pred njima uspješno ljeto.

– Odlučili smo se danas da zvanično otvorimo bazen, a drago mi je da se to poklopilo sa gostovanjem naše nogometne reprezentacije. Što se bazena tiče oni su pripremljeni kao i svake godine, jako puno se vodi računa o zaštiti posjetilaca kako u vodi tako i van nje, vršimo stalne kontrole kvalitete vode što nam je primarno. Što se planova tiče za ovu sezonu organizovat ćemo neke sportske događaje kao što su košarka i odbojka na pijesku, a ukoliko budemo imali tropskih noći organizovat ćemo i mini koncerte – kaže Feđa Jovanović, direktor preduzeća.

Pred početak prošle sezone izvršeni su značajni infrastrukturni radovi na bazenima i pratećim objektima.

– Ovo je jedini bazen u našoj državi koji se nalazi u centru grada. Također, ovo je jedini bazen ovakve vrste u okruženju, te ljudi rado dolaze jer vole takve bazene. Ipak, ovaj bazen je star više od 50 godina i on zahtjeva studiozniji pristup za sljedeće sezone da konačno napravimo aqua park sa zabavnim sadržajima i mi smo kandidovali projekat prema kapitalnim ulaganjima grada Zenice i smatramo da je ovo jedan od prioriteta koji bi trebalo riješiti – kazao je Jovanović.

Radno vrijeme bazena je od 10 do 19 sati, a cijena ulaznica je dnevna za odrasle 4 KM, za djecu 2 KM, a poludnevne od 15 sati iznose 2, odnosno 1 KM.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno