Info

Foto: otvoren kamp Glasnici budućnosti na Kozari

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: otvoren kamp Glasnici budućnosti na Kozari- Na Kozari (Kotlovača) je otvoren prvi od dva izviđačka ljetna kampa “Glasnici budućnosti” u organizaciji Odreda izviđača “Doktor Mladen Stojanović” Prijedor i Saveza izviđača grada Zenica, a pod pokroviteljstvom američke Ambasade u BiH.

Čast da svečano otvori ovogodišnji prvi ljetni kamp „Kozara 2016“ pripala je predsjedniku upravnog odora Saveza izviđača u BiH gospodinu Miši Stanivukoviću, a svojim prisustvom samu ceremoniju otvaranja uveličali su: Slađana Radaković direktorica JU „Centar Sunce“, Amira Ganić direktorica turističke organizacije Grada Prijedora, predstavnik agencije lokalne demokratije Grada Prijedora Dragan Došen, predstavnik UG „Don“ Prijedor Zoran Petoš te direktor nacionalnog parka „Kozara“ i predsjednik planinarskog društva „Klekovača“ Dragan Rončević, a prisutnima su se obratili u ulozi domaćina i starješina Odreda izviđača Dr. Mladen Stojanović gospodin Ernest Badnjević te predsjednik Saveza izviđača Grada Zenice gospodin Edin Šarić.

Kamp “Kozara 2016” okupio je 60 izviđača iz Zenice, Banjaluke i Prijedora s ciljem otvorenog dijaloga, saradnje i volonterskog angažmana adolescenata i mladih u lokalnim zajednicama. Osim toga, ideja je da se kroz volonterski rad učesnika sa socijalno ugroženim kategorijama ili javnim institucijama koje vode brigu o djeci pomogne u ostvarenju neke od njihovih potreba.

Izviđači su odlučili da ove godine to bude izgradnja i uređenje eko-parka i prostora za relaksaciju i odmor u Javnoj ustanovi Centar “Sunce” Prijedor koju pohađaju djeca i mladi sa poteškoćama u razvoju . Kao važan segment volonterskog rada moraju se spomenuti i volonterski sati utrošeni na pripremu kampa „Kozara 2016“, dva vikenda prije početka kampa. Kroz pripremni dio učestvovalo je 43 volontera i odrađeno je ukupno 552 volonterskih sati.

Prijedorski i zenički izviđači u okviru ovogodišnjeg projekta „Glasnici budućnosti“ dva interetnička ljetnja kampa – prvi na Kozari, a naredni kamp na Boračkom jezeru koji će se održati od 23. jula do 1. avgusta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno