Ostali sportovi

FOTO: Otvoren 21. Božićni šahovski turnir u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Otvoren 21. Božićni šahovski turnir u Zenici – U šahovskom domu u Zenici danas 13.januara 2018.godine u 11 sati otvoren je 21. Božićni tradicionalni šahovski turnir, koji se igra u povodu Pravoslavnog praznika Božića, a u organizaciji SPKD „PROSVJETA“ i SGV – Pokret za ravnopravnost.

Turnir je svečano otvorio Predrag Barašin, direktor turnira. Učestvuje 62 takmičara među kojima je jedan velemajstor, jedan internacionalni majstor, dva FIDE majstora, te četiri šahistkinje. Takmičari su iz sljedećih gradova: Banja Luka, Teslić, Sarajevo, Kakanj, Maglaj, Žepče, Busovača, Vitez, Kiseljak i Zenica. Sistem takmičenja: Švajcarski sistem kompjutersko parovanje, 9 kola. Tempo igre je 15 minuta po igraču.

Direktor turnira je Predrag Barašin, glavni sudija IA Sejfudin Miskić, a operater NA Belmir Miskić. Turnir će se prijaviti za Rapid rejting listu FIDE. Nagradni fond je 300 KM i biće podjeljen za 7 prvoplasiranih takmičara. Pobjednik prošlogodišnjeg, 20. Božićnog turnira bio je FM Tigran Kojić.

Tekst i foto galerija E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno