Rekreacija

Foto: Osmomartovski susreti planinara na Fruškoj gori

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Osmomartovski susreti planinara na Fruškoj gori Tradicionalna 22. manifestacija – Osmomartovski susreti planinara na Fruškoj gori održana je 11. marta u Vrdniku. Ova smotra okuplja planinare iz skoro cijele bivše Jugoslavije, a ove godine se okupilo preko 700 učesnika iz 39 planinarskih društava iz Srbije i desetak iz drugih zemalja.

Među učesnicima bili su i naši planinari PD ‘Željezara’ Zenica, koji učestvuju tradicionalno već dvanaestu godinu, te predstavnici planinarskih društava Tajan Lisac, Tvrtkovac, Vedro i sekcija D. Gračanica. Domaćini su nam u trodnevnom druženju organizovali dvije planinarske ture 10 i 20 km, te nas upoznali sa kulturno-historijskim znamenitostima Vrdnika i Fruške gore, organizovali planinarsko veče, a u povodu 8. marta. Po povratku planinari su svratili u Etno selo Stanišić u Bijeljini, te u večernjim satima 12.03. sretno doputovali u Zenicu.

Predsjednik društva Beganovic Enver



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno