Naše

FOTO: Oskrnavljeno spomen-obilježje sugrađanki Selmi Kovačević

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Oskrnavljeno spomen-obilježje sugrađanki Selmi Kovačević – Svjedoci smo još jednog nečuvenog vandalizma i barbarskog čina koji nas uglavnom ustavlja bez komentara. Ipak, ne možemo da se ne zapitamo – kojem primitivcu je smetalo maleno, skromno spomen obilježje našoj stradalog sugrađanki Selmi Kovačević pored rijeke Bosne, u kojoj je zauvijek zaustavljen njen mladi život?

Fotografiju smo dobili od članova porodice, a na svom FB profilu brat rahmetli selme, Sanjin, zamolio je sugrađane za informaciju o počiniocu ili osobama koje su vidjele ovaj barbarski čin. Nažalost, ovdje, pored nas, žive neljudi kojima smetaju uređeni parkovi, dječija igrališta, koji se užasavaju mladih stabala i zasađenih voćki, kojima ne odgovara uređeni grad, kružni tokovi.

Tim primitivcima, kad poruše, slome, zapale, sasjeku, onda smetaju ljudi, živi ili mrtvi. Onda ruše spomen obilježja, skrnave groblja, napadaju ljude po parkovima. Zato prijaviti vandala nije “tuđa”, nego upravo vaša stvar. Nemojte rezonovati “mogao bi napasti mene”, jer upravo takvi, kad se dovoljno osile, upravo će nekažnjeni doći do vas. A tad neće biti nikog da vas brani ili će drugi, baš kao vi, okretati glavu.

Imamo gotovo sve preduvjete da imamo i uživamo u normalnom gradu, sa normalnim sugrađanima. Zato, prijavite, opomenite, snimite svaki vandalizam. Ako smatrate da policija neće reagirati, proslijedite snimak ili fotografiju medijima, barem onim koji se ne boje primitivaca i onih koji ih štite, koji će onda izvrgnuti ruglu i javnoj osudi i primitivca i onog ko ga nije htio sankcionisati.

Hiljade sugrađana odalo je počast rahmetli Selmi, učestvovalo u potrazi za njenim tijelom, oplakivalo njenu smrt. Dovoljan je jedan ili nekoliko vandala da bace veliku, crvenu mrlju na cijeli grad, iako MI nismo ONI. Nadamo se da će Selmini najmiliji dobiti bar satisfakciju u brzom otkrivanju i kažnjavanju vandala.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno