Zenica

FOTO: Okrugli sto na temu “Uticaj penzionera na razvoj lokalne zajednice”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Okrugli sto na temu “Uticaj penzionera na razvoj lokalne zajednice” – Danas je u Zenici od strane Gradske organizacije Stranke penzionera/umirovljenika Zenica, organizovan i održan “okrugli sto” na temu Uticaj penzionera na razvoj lokalne zajednice.

U radu okruglog stola učestvovalo je 40 predstavnika Mjesnih organizacija i predstavnika penzionerske populacije mjesnih zajednica Grada Zenica kao i nekoliko eminentnih gostiju-penzionera.

U sklopu navedene teme inicirana su pitanja i tražena rješenja za projekte koji bi pored razvoja i unaprijeđenja lokalne sredine uticali i na zadržavanje mladih u istim, uključivanje penzionera u projekte zaštite životne okoline, kao i doprinosa održanju i očuvanju kulturnog naslijeđa Grada Zenice.

Pored toga razgovaralo se i o stanju “današnje porodice” kao osnovne i najvažnije društvene zajednice, sistema obrazovanja i socijalno zdravstvene zaštite stanovništva u lokalnoj zajednici.

Zaključci sa ovog skupa kao i predložena rješenja određenih pitanja su dobra osnova za pokretanje aktivnosti za realizaciju istih u narednom periodu.
Poruka ovog skupa je da penzioneri nisu i neće biti populacija koju treba držati u socijalnoj ovisnosti, već ravnopravni sudionici održivosti i razvoja lokalne sredine.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno