Zenica

FOTO: Održano takmičenje muezzina – polaznika mektebske nastave na nivou Muftiluka zeničkog

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Održano takmičenje muezzina – polaznika mektebske nastave na nivou Muftiluka zeničkog – U subotu 25. 01. 2020. godine, u Zavidovićima je održano takmičenje muezzina – polaznika mektebske nastave na nivou Muftiluka zeničkog.

Takmičenju je pristupilo 14 kandidata iz sedam medžlisa Muftiluka zeničkog, i to: Zenica, Žepče, Zavidovići, Maglaj, Tešanj, Doboj i Teslić.

Propozicijama takmičenja predviđeno je da takmičenje bude realizirano u jednoj kategoriji, polaznici mektebske nastave uzrasta od 4. do 9. razreda. Takmičari se takmiče u tri segmenta: učenje ezana, učenje ikameta i zikr poslije namaza koji muezzin uči naglas.

Prva tri mjesta osvojili su sljedeći kandidati:

  1. Muhamed Gičević, džemat Babina Rijeka, MIZ Zenica, muallim hfz. Damir Gičević
  2. Ishak Halilović, džemat Karadaglije-Koprivci-Oruče, MIZ Tešanj, muallim Husein ef. Bečirović
  3. Imad Lužić, džemat Babići, MIZ Zenica, muallim Sakib ef. Grabus

Takmičenjem je rukovodila komisija u sastavu: mr. Fuad ef. Omerbašić, Izet ef. Čamdžić i Nevres ef. Hodžić.

Nakon proglašenja pobjednika, prigodnom besjedom prisutnima se obratio Edin ef. Kavazović, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje, kao izaslanik muftije zeničkog hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarevića, upućujući čestitke na postignutim rezultatima svim takmičarima, njihovim roditeljima, muallimima i glavnim imamima. Svim takmičarima uručeni su prigodni pokloni i novčane hedije, a za tri prva mjesta i novčane nagrade.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno