Ostali sportovi

FOTO: Održano Pojedinačno prvenstvo u šahu Srednje mješovite Industrijske škole

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U sklopu projekta „Škola šaha – šah u škole“ ŠK „Čelik“ Zenica već sedam godina organizuje prvenstva Osnovnih i Srednjih škola Zenice. Za školsku 2022/2023 godinu pojedinačna prvenstva će se održati u oktobru i novembru 2022. godine, a ekipno prvenstvo svih škola u decembru 2022. godine.

Nakon Osnovnih, sada su na redu došle Srednje škole u Zenici.

Prvenstva će se igrati po švicarskom sistemu pet kola, a najbolje plasirani igrači stiču pravo predstavljanja svoje škole na ekipnom prvenstvu Srednjih škola Zenice.

Cilj ovog projekta je razvoj šaha među mladima, da upoznaju ljepote koje im šah nudi, te da na kraju sam grad Zenica dobije nova zvučna imena u šahu.

Danas, 21.11. 2022. godine (ponedjeljak), održano je Pojedinačno prvenstvo Srednje mješovite Industrijske škole. Na prvenstvu je učestvovalo 24 igrača. Organizator takmičenja bio je Šahovski klub „Čelik“ Zenica zajedno sa Srednjom mješovitom Industrijskom školom. Nakon pet odigranih kola prvo mjesto zauzeo je sa pet osvojenih poena Besim Turčinović.

Od drugog do petog mjesta su bili igrači sa četiri osvojena poena i odlučivao je dodatni kriterij. Prema tomkriteriju, plasman je sljedeći:

Drugo mjesto Armin Rizvić,

treće mjesto Bekir Spahić,

četvrto mjesto Naser Aganović,

peto mjesto Kenan Hasić;

Detaljnije rezultate možete pogledati na sljedećem linku: Chess-Results Server Chess-results.com – Pojedinačno prvenstvo Srednje mješovite Industrijske škole.

Organizator je obezbijedio diplome za najbolje plasirane igrače, a oni su ujedno stekli pravo nastupa i na ekipnom prvenstvu gdje će predstavljati svoju Srednju školu.

Direktor turnira bio je Miroslav Budiša, a turnir su uspješno sudili: Vedad Šestić, Goran Trkulja, Dino Marković, Belmir Miskić i Emrah Pašić ispred Šahovskog kluba „Čelik“ Zenica.

Sljedeće prvenstvo, koje je po dogovoru, je Pojedinačno prvenstvo KŠC „Sveti Pavao“ koje će se održati 22.11.2022. godine (utorak) sa početkom od 14,40 sati.

 E.Imamović

Foto D.Marković/M.Budiša



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno