Kultura

FOTO: Održano druženje srijedom uz knjigu Ibrahima Emića

Danas, 05.avgusta 2020.godine, ispred knjižare EN u Titovoj ulici broj 20 u Zenici, održano  je druženje uz knjigu Ibrahima Emića „ZENICA: PUTOVANJE U PROŠLOST, od kasabe do grada“, poznatog  i nepopravljivog zaljubljenika u Zenicu, starine i čistu okolinu.

Ovo je prvo druženje iz avgustovskog programa ZENICA 2020, KAFA UZ KNJIGU O ZENICI, koji su inicirali, osmislili i organizovali Midhat Kasap i Zuhra Bajramović-Halač. Naime, svake srijede u mjesecu avgustu 2020.godine, planirano je druženje sa književnicima i ljetnom oživljavanju Titove ulice i ove popularne pješačke zone sa Carine prema RK Zeničanka.

Kako smo saznali na ovom druženju, nedavno je u studiju Biblioteke za slijepa i slabovidna lica Bosne i Hercegovine (uz pomoć prijatelja), uradio audiozapis svoje knjige “ZENICA – putovanje u prošlost”. Po jedan primjerak te knjige poklonio je Zavičajnoj zbirci i Odjeljenju za slijepa i slabovidna lica Gradske biblioteke Zenica.

-Još jedno divno druženje uz lijepu riječ je privedeno kraju. Hvala svim prijateljima koji su bili uz nas i našeg Ibrahima Emića, lijepa riječ gvozdena vrata i otvara i zatvara -, poručili su današnji domaćini.

Za naredne srijede u mjesecu avgustu planirano je druženje ispred knjižare EN na Carini uz još tri knjige, evo rasporeda:

Srijeda, 12. avgust, od 11.00 sati

Mirsad ĐULBIĆ: ZENIČKI LEKSIKON

………………………………………………………………………………………………………..

Srijeda , 19. avgust, od 11.00 sati

Mirza DŽANANOVIĆ: GRAD U DIMNJACIMA – urbanizacija Zenice od 1945. do 1990. godine

…………………………………………………………………………………………………………

Srijeda, 26. avgust, od 11.00 sati

Josip DUJMOVIĆ: ZENICA BLUES, OD PERVIZA DO ARENE

 

Iz organizacije ovih druženja poručuju:

-ČUVAJMO ZDRAVLJE! POŠTUJMO PROPISANE MJERE ZAŠTITE U VRIJEME KORONA VIRUSA!

 

Tekst i foto galerija

E.Imamović

 

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem