Ostali sportovi

FOTO: Održane 14. Sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječije paralize BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Održane 14. Sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječije paralize BiH – Na Atletskom stadiona Kamberovića polja u Zenici održane su 14.Sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječije paralize (PODP) BiH. Domaćin je bila Zenica i zeničko udruženje PODP, uz učešće preko 120 takmičara iz BIH, Makedonije, Crne Gore, Srbije i Slovenije.

-Predivna atmosfera, sportisti koji su došli da se nadmeću i druže, naša mladost iz osnovnih škola Edhem Mulabdić, Meša Selimović, Skender Kulenović, Mak Dizdar, koji su uveličali događaj svojim navijanjem, te mladi plesači, bili su dio ambijenta u kojem su svi posebno uživali. Uz podršku sa Kantonalog i Federalnog nivoa, te mnogih privatnih i javnih kompanija koje su pomogle kvalitetnu pripremu i organizaciju rezultati su bili samo jedan od niza lijepih trenutaka prvenstva-, kažu iz organizacije 14.Sportskih igara.

Igre je svečano otvorio premijer ZDK Miralem Galijašević, a takmičari su se okušali u disciplinama trke u mehaničkim invalidskim kolicima, atletskom višeboju (kugla, disk, koplje, čunj) i šahu.

Rezultati su bili u drugom planu, ali je postignuto par zapaženih rezultata u bacačkim disciplinama i vrhunski rezultati u trkama na 100 metara.
Svečanost proglašenja pobjednika u svim konkurencijama održana je u Hotelu Zenica, gdje su proglašeni pobjednici.

Domaćini ističu da je ekipa Zeničko – dobojskog kantona dominantno osvojila sva prva mjesta u atletici u muškoj i ženskoj konkurenciji, te ukupnu pobjedu, dok je Republici Srpskoj pripalo prvo mjesto u šahu.

Iz organizacije zahvaljuju svima koji su pomogli ovaj veliki sportski događaj i pomogli da se mladi naraštaji i ostali upoznaju sa sportom za osobe sa invaliditetom, ali i njihovm inkluzijom u redovan život.

E.Imamović
Foto Udruženje PODP Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno