Ostali sportovi

FOTO: Održana takmičenja Malih olimpijskih igara Grada Zenica za školsku 2016/17.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Održana takmičenja Malih olimpijskih igara Grada Zenica za školsku 2016/17. Društvo pedagoga fizičke kulture Zenica je, nakon održanog takmičenja u skijanju, nastavilo sa provođenjem takmičenja učenica i učenika osnovnih i srednjih škola grada Zenica iz programa Malih olimpijskih igara.

U srijedu i četvrtak, 26. i 27. aprila, održano je kvalifikaciono takmičenje u odbojci, nakon kojeg smo dobili ekipe učesnice kantonalnog takmičenja.  Prva gimnazija je u srijedu bila domaćin srednjoškolskih ekipa, dok je u četvrtak, zajedno sa Tehničkom školom, ugostila ekipe osnovnih škola. Učešče na takmičenju su uzele 24 ekipe osnovnih i 12 ekipa srednjih škola, sa oko 400 učenica i učenika.

Najuspješnije ekipe koje su izborile nastup na kantonalnom takmičenju su ekipe Đačkog doma (profesor Ermin Zukić) i Medicinske škole (profesorica Džermanina Krdžalić) u konkurenciji učenika, te ekipe Opće gimnazije KŠC „Sv. Pavao“ (profesor Zdenko Jonjić) i Medicinske škole (profesor Adnan Adilović) u konkurenciji učenica srednjih škola.

Ekipe osnovnih škola koje su izborile nastup na kantonalnom takmičenju su ekipe OŠ “Mak Dizdar” (profesor Samir Čolo) i OŠ “Musa Ć. Ćatić” (nastavnik Damir Hukić) u konkurenciji učenica, te ekipe OŠ “Mak Dizdar” (profesor Samir Čolo) i OŠ “Hasan Kikić” (nastavnik Mirsad Karić) u konkurenciji učenika.

Ove ekipe su izborile finale gradskog takmičenja, a ujedno i učešće na kantonalnom takmičenju koje će se održati 05.05.2017. godine u Brezi za učenice osnovnih i srednjih škola, dok će se u Kaknju istog dana održati takmičenja za učenike.

Takmičenje je održano u odličnoj atmosferi i uz odličnu organizaciju, a što je najvažnije bez povreda. Fotografije sa održanog takmičenje možete pogledati na facebook stranici „Male olimpijske igre grada Zenice“. Finalne utakmice gradskog takmičenja će se igrati u okviru manifestacije „Dan školskog sporta“ koja će se održati u prvoj polovini maja.

Naredno takmičenje je 03.05.2017. godine u malom nogometu za učenice i učenike osnovnih i srednjih škola, koje će se održati u Gradskoj areni

S poštovanjem, Predsjednik DPFK Zenica Jure Miljak, prof.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno