Zenica

FOTO: Održana svečana sjednica Gradskog vijeća povodom Dana Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Zenica u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica i dodjelom najvećih javna priznanja Grada Zenice obilježen je Dan Zenice. Ceremonija obilježavanja 588. rođendana Grada Zenica počela je izložbom knjiga o Zenici i narodnih nošnji naroda zeničkog kraja, koje su organizirali Muzej grada Zenica, Gradska biblioteka Zenica te Ansambl “Bosniafolk”.

Svečanosti u zeničkom pozorištu prisustvovali su predstavnici svih nivoa vlasti, članovi diplomatskih misija u našoj zemlji te brojne ugledne Zeničanke i Zeničane ali i građane prijateljskih gradova koji obnašaju važne funkcije u našem društvu.

Na svečanoj sjednici, obraćajući se prisutnim gostima, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović čestitao je Dan Zenice te podsjetio na protekli period razvoja Zenice otkako je on na čelu Grada, a prisutnima su se također obratili predsjedavajući Gradskog vijeća Mirza Husetić, kao i ispred dobitnika priznanja Selver Keleštura.

Svečana sjednica je bila izuzetna prilika da se ovogodišnjim laureatima uruče najveća javna priznanja Grada Zenice. Podsjećamo, Grb Grada Zenice dodijeljen je Selveru Kelešturi, dok su Nagradu Zenice dobili “Hulahop d.o.o”, Amra Mehmedić i Harun Porča, dok je Plaketa Zenice uručena Salihu Dilaveru. U ime laureata prisutnima se obratio Selver Keleštura.

Svečanu sjednicu umjetnički su uljepšali Kamerni simfonijski orkestar Zenica te hor Art Sonore.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno