Zenica

FOTO: Održana radionica “Jačanje roditeljskih vještina”

FOTO: Održana radionica “Jačanje roditeljskih vještina” – U toke ove sedmice održana je prva radionica ”Jačanje roditeljskih vještina” za novu grupu roditelja iz Zenice. Ovo je drugi put da IOM u Zenici organizuje radionicu na ovu temu.

Bitno je napomenuti  da su dva roditelja iz prethodne grupe, Mubera Šišman i Amir Zukić,a koji su članovi ”Neformalne mreže roditelja grada Zenica”  postali treneri za radionice koje su i sami pohađali, te svoje znanje sada šire na druge roditelje. U tome je bit i svrha našeg djelovanja u Zenici u okviru rada sa roditeljima koji mogu pomoći djeci koja su pasivna, izložena štetnih uticajima okoline i društva u određenoj dobi.

Prvi modul radionice ”Jačanje roditeljskih vještina” sadrži sljedeće teme: razvoj djece i rizični faktori, te razvoj samopouzdanja kod mladih i roditeljska ulogu u tome.

Naredni modul je planiran za kraj decembra.

Radionica je dio projekta “Podrška mladima u lokalnim zajednicama u BiH” kojeg implementira IOM, a podržava Vlada Velike Britanije.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem