Politika

FOTO: Održana prva hitna sjednica Gradskog vijeća Zenica- razmatrano stanje sporta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Održana prva hitna sjednica Gradskog vijeća Zenica- razmatrano stanje sporta- Gradsko vijeće Zenica održalo je danas prvu hitnu sjednicu.

Na sjednici je razmatrano stanje sporta u Gradu Zenica.

Informacije o sportu u gradu Zenica vijećnicima su predstavili predsjednik Sportskog saveza Grada Zenica Đenan Dedić, predstavnik košarkaškog kluba „Vukovi“ Harun Čolić, član Upravnog odbora NK Čelik Robert Jonjić, predstavnik OKK „Čelik“ Goran Bulajić, predstavnik Ragbi kluba Čelik Haris Topalović i predstavnik KK Kengur Enver Jahić.

Hitna sjednica zakazana je po prijedlogu klubova vijećnika SDA i A-SDA u Gradskom vijeću Zenica.

Kao zaključke usmjerene na rješavanje problema s kojima se susreću sportski klubovi u gradu Zenica klub vijećnika SDA predložio je povećanje sredstava u Budžetu Grada Zenica za sport u 2021. godini, odnosno da taj iznos bude na razini prijedloga iz prošle godine u iznosu od cca 950.000,00 KM, zatim da sredstva predviđena za reprogram duga NK Čelik predstavljaju posebnu budžetsku stavku izvan transfera za sport te da trenažni procesi i odigravanje utakmica budu besplatni za sportske kolektive kao što je to bio slučaj u 2020. godini.

Nakon izjašnjavanja vijećnika predloženi zaključci kluba vijećnika SDA nisu dobili potrebnu većinu.

Gradsko vijeće Zenica podržalo je zaključak shodno kojem će predstavnici političkih subjekata koji participiraju u Gradskom vijeću Zenica održati sastanak s Gradonačelnikom radi dogovora u vezi sa povećanjem sredstava za sport u Budžetu Grada Zenica za 2021. godinu.

FOTO: Jasmin Hadžić Blicko



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno