Kultura

FOTO: Održana promocija knjige “Gramofon na jednu noć”, prvijenac Zeničanke Tatjane Ćalasan

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Večeras je u sarajevskom kafiću “Kawa” održana promocija knjige “Gramofon na jednu noć”, autorice Tatjane Ćalasan. Ekipa portala Klix.ba razgovarala je sa autoricom, koja je knjigu napisala za vrijeme pandemijske 2020. godine.

“Knjiga je ustvari rezultat svih introspekcija kroz moj život, ali i života meni dragih ljudi” rekla je Tatjana kojoj je ovo prvijenac.

“Putovali smo sa gramofonom kroz gotovo pola Crne Gore, bili smo u Novom Sadu i sad je na red došlo i Sarajevo.”

“Bosna je sastavni dio mog života. Živjela sam u njoj 17 godina i red je da u prvom krugu knjigu predstavim svojim dragim Sarajlijma”, ističe Tatjana.

“Onima koji su došli ovdje, nadam se da sam uspjela napomenuti koja je osnovna ideja knjige – da budemo nježni, pričamo otvoreno i da ljepše baratamo svojim emocijama”, proučila je autorica.

Zbirka poezije od 166 songova grupisanih u 12 vinila, za kratko je vrijeme osvojila srca čitatelja širom regije.

Tatjana Ćalasan je rođena u Zenici, na doktorskim je studijama u Sarajevu na Filozofskom fakultetu, studijski program za germanistiku. Trenutno radi kao predavač i prevodilac za njemački jezik u Podgorici.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno