Zenica

FOTO: Održana Noć Kur’ana u Vranduku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Održana “Večer Kur’ana” u Vrandučkoj tvrđavi

U Vrandučkoj tvrđavi održana je “Večer Kur’ana”, a uokviru vjersko-kulturne manifestacije “Lastavica 2019”.

U prelijepom ambijentu tvrđave i po ugodnom vremenu u prisustvu nekoliko stotina vjernika iz Vranduka i okoline i njihovih gostiju, program je počeo nakon klanjanja akšam namaza u džematu, kojeg je predvodio muftija zenički, hfz.dr. Mevludin ef. Dizdarević. Za klanjanje namaza i slušanje predviđenog programa, vrijedni domaćini su prekrili ćilimima unutrašnji prostor tvrđave, a prisutni su počašćeni sokovima za osvježenje.

Domaćin manifestacije bio je Ramiz ef. Redžić, imam vrandučke džamije, Sultan Mehmed Fatih II. Organizator manifestacije bio je Muftiluk zenički, a učesnici na “Večeri Kur’ana” u vrandučkoj tvrđavi bili su hafizi Muftiluka zeničkog: hfz.mr.Enes ef.Beganović, hfz. Sead ef. Šahinović, hfz. Husejn ef. Čajlaković, hfz.Amir ef. Kaknjo, hfz.mr. Ishak ef. Efendić, hfz. Sulejman ef. Rafuna, hfz. Muhamed ef. Kolić, hfz. Hidajet ef. Talić i hfz. Nermin ef. Ibrahimović,  a program je, veoma uspješno, vodio Edin ef. Kavazović, sekretar muftije zeničkog.

Program manifestacije je realizovan kroz učenje odlomaka iz Kur’ana časnog od strane napred pomenutih hafiza, učenje ilahija od strane hora Medžlisa IZ Zenica, vazu-nasihata mr. Dženana ef. Handžića, direktora Medrese “Osman ef. Redžović” Visoko, te prigodne besjede hfz.dr. Mevludin ef. Dizdarevića, muftije zeničkog, koji je, na kraju, proučio i dovu.

Prisutni su sa velikom pažnjom pratili predviđeni program ove manifestacije, što su istakli i govornici na manifestaciji. Na kraju je, u džematu u vrandučkoj džamiji klanjana i Jacija namaz, kojeg je predvodio hfz. Amir ef Kaknjo. Sponzor manifestacije u Vranduku bio je ALMY d.o.o. Zenica, braće Begić. Inače, centralni program ovogodišnje “Lastavice 2019” bit će, akoBogda, održan u nedjelju 04.avgusta 2019.godine na platou Lastavice.

Tekst i foto galerija E. Imamović

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno