Zenica

FOTO: održana druga Skupština Vatrogasnog saveza ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: održana druga Skupština Vatrogasnog saveza ZDK  – Druga redovna Skupština Vatrogasnog saveza Zeničko-dobojskog  kantona održana je u Zenici. Domaćin je bilo Dobrovoljno vatrogasno društvo Zenica, a dodijeljena su priznanja Saveza istaknutim pojedincima i organizacijama. Usvojeni su Izvještaj o radu i materijalno–finansijskom poslovanju za 2017. godinu, kao i izmjene i dopune Statuta Saveza.

Na sjednici  je prezentovano da je u toku 2017. godine broj članica Saveza, odnosno dobrovoljnih vatrogasnih društva, povećan na deset sa sadašnjih osam članica, a u toku ove godine Savez će biti  bogatiji za još dvije članice i to DVD Breza i Vareš,  jer su se u tim opštinama nedavno osnovala dobrovoljna vatrogasna društva. Takođe, istaknutoje da Savez ima veliku podršku Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona i direktora Džavida Aličića.

U proteklom periodu, udovoljeno je zahtjevima Saveza za unapređenjem statusa dobrovoljnih  vatrogasaca, kroz zakonske i podzakonske  akte, koji će se u narednom periodu realizovati. Sjednici Skupštine prisustvovali su gosti iz Gradske uprave Zenica, Kantonalne uprave CZ ZDK i Vatrogasne zajednice Baranja –Hrvatska. Dodjeljena su priznanja Vatrogasnog saveza ZDK.

Plaketa Saveza dodijeljena je Džavidu  Aličiću, direktoru Kantonalne uprave CZ ZDK i Fuadu Kasumoviću, gradonačelniku Zenice, za doprinos razvoju vatrogastva u Zeničko –dobojskom Kantonu. Jubilarna plaketa Saveza dodijeljena je Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Visoko, povodom 120 godina postojanja i rada. Počasnim načelmikom Saveza proglašen je Hajrudin Džanić, prvi načelnik Vatrogasnog saveza ZDK.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno