Zenica

FOTO: Održan šesti program „Kulturno kreativno ljeto u Zenici“ sa knjižarom „EN“, gostovao Taib Spahić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Održan šesti program „Kulturno kreativno ljeto u Zenici“ sa knjižarom „EN“, gostovao Taib Spahić- Protekle subote, 17.7.2021.godine, od 10,30 sati održan je šesti, ovogodišnji,  program iz manifestacije „Kulturno kreativno ljeto u Zenici“ sa knjižarom „EN“ u Titovoj ulici broj 22.

U subotnjem programu gost, a ujedno i domaćin bio je Taib Spahić, pjesnik i publicista sa zbirkom poezije „Stega ega“.

-Inače, prof. dr Taib Spahić je dugogodišnji direktor Policijske akademije, autor je 18 knjiga, deset iz oblasti nauke i struke, šest poetskih zbirki i dva publicistička rada.

Drugi gost je trebao biti Seid Imamović, aforističar i pripovjedač sa svojom četvrtom knjigom „Tajna ikindijske stijene“-priče iz Vranduka i druge priče, ali, nažalost, zbog smrtnog slučaja u porodici s nama danas nije bio -, saopštio je na svojoj facebook stranici Midhat Kasap, jedan od inicijatora, drugu godinu, zeničkog kulturnog ljeta pred knjižarom EN u Zenici.

 

Cijeli program manifestacija je inicijativa, zamisao  u organizaciji Midhata Kasapa, bibliotekara i animatora kulturnih programa  i Zuhre Bajramović-Halač, vlasnice knjižare „En“ u Titovoj ulici u Zenici.

Ovo su planirana druženja sa zanimljivim gostima, te ljetnom oživljavanju Titove ulice i ove popularne pješačke zone sa Carine prema RK Zeničanka.

-Zeničko kulturno kreativno ljeto se nastavlja. U četvrtak 22. jula 2021. godine od 10 do 12 sati sa nama su Nejra Turčinović ilustratorica i Vladanka Kajić pjesnikinja.

Dobro nam došli na sva druženja, koja će ostati da žive u nezaboravu -, objavili su na oficijelnoj facebook stranici knjižare „En“ u Zenici.

E.Imamović

Foto sa Facebooka M.Kasap



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno