Uncategorized

FOTO: Održan Međunarodni atletski miting Zenica 2021.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Održan Međunarodni atletski miting Zenica 2021.- Na Kamberovića polju u Zenici danas je održan Međunarodni atletski miting Zenica 2021, a najbolji rezultat mitinga postavio je bacač kugle iz Srbije Armin Sinančević, dok su uspješne rezultate postavili i bh. atletičari.

Atletski miting u Zenici i ove godine pratilo je loše vrijeme, ali ne i loši rezultati s obzirom da je ovo bila ujedno i posljednja provjera atletičara pred odlazak na Olimpijske igre koje će biti održane u Tokiju. Takmičenje su otvorile žene u disciplini kladiva gdje je prvo mjesto osvojila Anamarie Kožul HRV s dužinom od 66,67 metara. U utrci na 100 m s preponama prvo mjesto je pripalo Mariji Bukvić SRB s vremenom od 14,35 sekundi.

U kategoriji 300 metara (2009. godište i mlađe) prvoplasirana je bila Ema Petrović (BiH) 46,30 sekundi, dok je u disciplini 400 metara za žene slavila Srbijanka Aleksandra Pešić sa vremenom 56,21 sekundi. Abedin Mujezinović u bojama AK Sarajevo osvojio je prvo mjesto u disciplini 800 metara s vremenom 1:54,03, a u izjavi za medije je kazao da nije toliko zadovoljan rezultatom te da će se već od ponedjeljka s trenerom usmjeriti ka međunarodnim atletskim mitinzima.

Disk je u ženskoj kategoriji najduže bacila Gorana Tešanović i to 43,15 metara, a u kategoriji juniora na 200 metara, koja je slijedila nakon bacanja diska, slavio je Lazar Jurošević (SRB) s vremenom 22,58 sekundi. U skoku u vis sa 2.10 metara slavio je Filip Mrčić iz Hrvatske, dok je Dejan Mileusnić iz BiH koplje bacio na 73,12 metara.

U dugoprugoaškoj disciplini za žene na 1.500 metara slavila je Saima Murić iz Srbije s vremenom 4:27,27 minuta, dok je u muškoj kategoriji na 3.000 metara slavio Elzan Bibić (SRB) s vremenom 2:00,71. U disciplini skoka u dalj za žene sa 6.07 metara slavila je Sara Lukić iz Srbije, dok je u muškoj kategoriji najuspješniji bio Ukrajinac Maroslav Ishacenko sa 7,27 metara.

Disk je najduže bacio Janos Uszak iz Mađarske i to na dalekih 62,36 metara, dok je u kategoriji kugle na prvom mjestu slavio Armin Sinančević s dužinom 21,42 metra, koji je ujedno i pobjednik mitinga, a drugo mjesto je pripalo Mesudu Pezeru s dužinom 21,35 metara.

“Ovo je odlična provjera i bilo mi je bitno baciti iznad 21 metar kako bi psihološki bio stabilniji pred Olimpijske igre. Danas smo imali zaista jaku konkurenciju, prva tri mjesta su pripala olimpijcima, tako da se istom rezultatu, pa i boljem, nadamo i u Tokiju”, kazao je Pezer.

Pobjedniku mitinga predsjednik Organizacionog odbora mitinga Suad Kaknjo iz ličnih sredstava je osigurao 500 eura, a svi osvajači medalja dobili su i određene novčane nagrade.

Autor: E.Mehić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno