Uncategorized

Autoceste FBiH potvrdile: Zenička obilaznica konačno od sutra u saobraćaju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Autoceste FBiH potvrdile: Zenička obilaznica konačno od sutra u saobraćaju- Iz preduzeća Autoceste FBiH su potvrdili da će konačno sutra Zenička obilaznica, koja je dugačka 10,5 kilometara, sutra biti puštena u saobraćaj.

Kako su saopćili iz ovog preduzeća, završen je tehnički pregled izvedenih radova kao i cjelokupne gradilišne dokumentacije čiji su prethodno utvrđeni nedostaci otklonjeni.

“Upotrebnu dozvolu, kojom je utvrđeno da dionica Zenica sjever – Zenica jug zadovoljava sve sigurnosne, građevinske i druge segmente, sutra će u 9 sati v.d. direktora Autocesta FBiH Elmedin Voloder preuzeti od federalnog ministra prostornog uređenja Josipa Martića u kabinetu Ministarstva. Dionica Zenica sjever – Zenica jug je uvedena u zatvoreni sistem naplate cestarina”, obrazložili su.

Zakonska naplata i visina naknade za korištenje autoceste je regulisana, kako su naveli, izmjenama Uredbe o naplati naknade za korištenje autoceste A. Cjenovnik cestarine za autocestu A1 je dostupan na web stranici preduzeća.

Puštanjem u promet dionice Zenica sjever – Zenica jug tzv. zeničke obilaznice Bosna i Hercegovina je dobila 10,5 novih funkcionalnih kilometara autoceste, saopćili su iz Autocesta FBiH.

Podsjećamo, Zenička obilaznica je svečano otvorena za saobraćaj prije sedam mjeseci, a onda je nekoliko dana poslije zatvorena jer je utvrđeno da nema upotrebne dozvole. Mještani naselja Hece, koje se nalazi kod obilaznice, tvrde da kišnica sa ove saobraćajnice uzrokuje plavljenje njihovih domova. U Autocestama FBiH uvjeravaju da to nije posljedica loših radova na saobraćajnici. Potom su mještani pozvali predstavnike ovog preduzeća da ih posjete i da sami vide o čemu je riječ.

Autor: klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno