Zenica

FOTO: Održan iftar za 1.000 osoba u centru Zenice

Foto: ZenicaLife/Dron.ba
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Održan iftar za 1.000 osoba u centru Zenice – Večeras 12.juna, 17.dana Ramazana, održan je najmasovniji iftar u Zenici, do sada, ove godine i to za 1.000 osoba, na platou ispred RK Bosanka.

Organizatori su ekipa altruista (Haris Hećimović, Aldin Kajmaković, Nina Mehaj i Adla Abazović), koji su uz pomoć partnera uspjeli osigurati obrok za socijalno-ugrožene porodice i osobe slabog imovinskog stanja, a koje su predložili imami zeničkih džemata. Voditelj manifestacije bila je Adla Abazović.

Na samom početku večerašnjeg druženja prisutni su imali priliku čuti učenje Kur’ana od strane hafiza Amira Kaknje, a zatim se obratio predstavnik Islamske zajednice Zenica Hasan ef. Kozlić, imam u džamiji „Bosna“ u Novoj Zenici. Prisutnim se obratio i prof. Haris Hećimović, a pred iftar, ponovo, učenje Kur’ana hafiza Amira Kaknje.

U toku večerašnjeg programa organizatori su pripremili i iznenađenje za altruiste Ninu Mehaj i njenog supruga Benjanima, kojima je osiguran odlazak na umru u januaru 2018. godine, kao i za hafiza Enesa ef. Beganovića i njegovu suprugu, dok će na hadž naredne godine ići i Aldin Kajmaković.

Podjeljene su i zahvalnice onima koji su dali svoj doprinos u realizaciji ovog velikog projekta: Mr. Jakub ef. Salkica, glavni imam MIZ-a Zenica, Mr. Ejub ef. Salkica, muftija zenički, Fuad Kasumović, Gradonačelnik Zenice, Grad Zenica, firma „Agroekonomik“ Zenica, Motel Almy Zenica, Tapas Zenica, tehnička usluga „Stage&Light“, usluge tona.

Svoj doprinos u realizaciji projekta dali su i Humanitarna organizacija „Pomozi.ba“, Udruženje „Viteško srce“, Urban Grill Zenica, slastičarna „Evropa“ Zenica, cvječara „Gerber“ Zenica, kopirnica „Eurocopy“, TNT grupacija.

Tekst i foto galerija E.Imamović (foto Naslovnice: dron.ba)

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno