Zenica

FOTO: Održan Dan otvorenih vrata Univerziteta u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Danas je u Kampusu Univerziteta u Zenici održan Dan otvorenih vrata. U prelijepom ambijentu Kampusa oko pet stotina učenika srednjih škola iz cijelog Zeničko-dobojskog kantona imalo je priliku informisati se o uslovima studiranja na našem univerzitetu, kao i posjetiti laboratorije i učionice, te razgovarati sa kolegama studentima i nastavnicima.
Univerzitet u Zenici je ove godine poduzeo niz aktivnosti na promociji kako bi učenici srednjih škola dobili što više informacija u studijskim programima koje mogu izabrati. U okviru tih aktivnosti naši timovi posjetili su srednje škole u Zeničko-dobojskom i Srednjobosanskom kantonu, a jedna ekipa nastavnika boravila je i u Novom Pazaru. Ipak centralni događaj održao se danas u Kampusu.
U krugu Kampusa organiziran je prigodan program uz obraćanje prof.dr.sc. Jusufa Durakovića, rektora Univerziteta u Zenici i predstavljanje svih fakulteta i menadžmenta Univerziteta, te obraćanje najuspješnijih studenata Larise Mahmić, prof i Amine Hasanović, MA prava, kao i predsjednika Unije studenata Farisa Preljevića. Dobru atmosferu muzičkim numerama upotpunili su Emina Bajtarević, jedna od najuspješnijih studentica Univerziteta u Zenici i učenici Srednje muzičke škole Zenica, kao i udruženje Notica.
„Ovo je prvi put nakon razdoblja pandemije da organizujemo ovakav događaj i prvi put prezentiramo kompletan Univerzitet. Mi smo obezbijedili prijevoz i osvježenje za pet stotina najavljenih potencijalnih studenata iz Zeničko-dobojskog kantona.“- kazao je prof.dr.sc. Jusuf Duraković, rektor Univerziteta u Zenici.
U svom obraćanju budućim studentima, Rektor je predstavio najzanimljivije studijske programe svakog fakulteta, te najavio promociju prvih završenika studija Opće medicine u oktobru ove godine, kao i upis prve generacije na studijskom programu Tjelesni odgoj i sport na Filozofskom fakultetu. Rektor je pozvao maturante da ostanu u Bosni i Hercegovini i izaberu neki od mnogobrojnih studijskih programa na Univerzitetu u Zenici.
Aktivnosti promocije Univerziteta u Zenici se nastavljaju i dalje, te već sutra svi fakulteti imaju prezentacije na Sajmu srednjih škola i fakulteta u Tešnju.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno