Zenica

FOTO: Održan 11. naučno-stručni skup „Quality 2019“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Održan 11. naučno-stručni skup „Quality 2019“  – U periodu od 14. do 16. juna 2019. godine u Hotelu Sunce u Neumu održan je 11. naučno-stručni skup „Quality 2019“ u organizaciji Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici. Suorganizatori skupa su Katedra za upravljanje kvalitetom i metrologiju Univerziteta u Erlangenu, Asocijacija za kvalitet u Bosni i Hercegovini i Institut za privredni inženjering iz Zenice.

Prisutnima su se na otvaranju Skupa obratili: prof. emeritus dr. Safet Brdarević ispred Naučnog odbora Skupa,prof.dr.sc. Fuad Hadžikadunić, dekan Mašinskog fakulteta, doc. dr. Mirolav Drljača ispred Udruženja menadžera kvaliteta Hrvatske, Admir Hodžić ispred Privredne Komora Federacije BiH, te prof. dr. Spahija Kozlić, ministar za obazovanje, nauku, kulturu i sport u Vladi Zeničko-dobojskog kantona. Prof.dr.sc. Spahija Kozlić je u svoje lično ime i u ime Premijera i Vlade Zeničko-dobojskog kantona iskazao podršku organiziranju i održavanju Skupa, te zaželio uspješan rad u dva dana koiko je trajalo izlaganje radova.
Za ovogodišnji Skup je bilo prijavljeno je više od 100 radova, od kojih su 86 radova prihvaćeni za štampanje u Zborniku radova koji ima oko 550 stranica. 234 autora i koautora se pojavljuju na ovim radovima, što ukazuje na timski rad prilikom njihovog pisanja. Ovaj broj radova je oko 10% veći nego na prethodnom Skupu održanom 2017. godine.

Struktura radova je oko 55% sa Fakulteta i naučno-istraživačkih ustanova, a ostatak je iz privrede, iako su i radovi pisani od strane autora sa Fakulteta uglavnom direktno vezani za privredu.

Podsjećamo da je prvi skup QUALITY 99 održan prije tačno 20 godina na Mašinskom fakultetu u Zenici.

Sponzori ovogodišnjeg skupa su BH Telecom-Direkcija Zenica, ITC d.o.o. Zenica, Gazela PDV d.o.o. Banja Luka, a Pokrovitelji Vlada Zeničko-dobojskog kantona sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport te Ministarstvom za privredu.

Organizatori se ovom prilikom zahvaljuju na pomoći u organizaciji Skupa.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno