Zenica

FOTO: Obilježeno 119. godina postojanja i rada Dobrovoljnog vatrogasnog društva “Zenica”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Obilježeno 119. godina postojanja i rada Dobrovoljnog vatrogasnog društva “Zenica” – Povodom obilježavanja 03.03. – Dan Dobrovoljnog vatrogasnog društva “Zenica“ Zenica i 119. godina postojanja i rada Društva, dana 01.03.2019. godine izvršena je smotra i svečano postrojavanje Vatorogasne jedinice DVD Zenica na plaotu ispred Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica. Nakon smotre izvedena je taktičko pokazna vježba, kako bi se pokazala spremnost ove jedinice. Pored godišnjice Društva, obilježena je Dan nezavisnosti BiH i Svjetski dan civilne zaštite.

Smotru je izvršio predsjednik Skupštine Društva Serdarević Ibrahim, a raport je predao komandir DVJ-e Ćostović Adis.

Proslavi su prisustvovali predstavnik Kantonalne uprave Civilne zaštite ZDK g-din Edin Talić, pomoćnik gradonačelnika za civilnu zaštitu Grada Zenica g-din Midhat Serdarević, te predstavnici DVD Tešanj 1905 i Jelah.

Povodom 03. Marta – Dana Dobrovoljnog vatrogasnog društva “Zenica“ i 119. godina postojanja i rada Društva dodjeljena su sljedeća priznanja, pohvale i zahvalnice i to:

 PLAKATA ZA 5 GODINA AKTIVNOG ČLANSTVA

  1. Bureković Anela

 PLAKATA ZA 10 GODINA AKTIVNOG ČLANSTVA

  1. Skender Enes
  2. Topoljak Elmar

 POHVALA POVODOM 119. GODINA POSTOJANJA I RADA DRUŠTVA

  1. Smajić Džemail
  2. Aganović Armin

 

“Naša istorija je i sastavni dio istorije Zenice. Zahvalni smo Gradskoj upravi, Gradonačelniku i Kantonalnoj upravi Civine zaštite na podršci, zahvaljujući kojoj je stepen opremljenosti i obučenosti ovih momaka i djevojaka na visokom nivou. Nije ovdje u pitanju samo zaštita od požara, već zaštita i spašavanje ljudi u  mnogim kriznim situacijama, kakve smo imali 2014. godine i nedavno sa poplavama“– kazao je predsjednik Skupštine Društva Serdarević Ibrahim nakon izvršene smotre.

“Ovom taktičko-pokaznom vježbom, koju su podjeliti u tri djela želimo pokazati i demonstrirati ono za đta se tokom godine obučavamo i usavršavamo, te da u slučaju potreba možemo pravovremeno djelovati.“- kazao je komandir DVJ Ćostović Adis nakon izvedene vježbe.  

Pripadnici Dobrvoljnog vatrogasnog društva Zenica u saradnji sa Crvenim križom Grada Zenica će u prvoj polovini ovog mjeseca organizovati tradicionalnu dobrovoljnu  akciju darivanja krvi u Kantonalnoj Bolnici Zenica.

DOBROVOLJNO VATROGASNO DRUŠTVO ZENICA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno