Zenica

FOTO: JU Penzionerski dom ZDK – dugogodišnji prijatelj sporta i domaćin sportista

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: JU Penzionerski dom ZDK – dugogodišnji prijatelj sporta i domaćin sportista – JU Penzionerski dom ZDK već godinama predstavlja mjesto okupljanja i domaćinstva mnogim sportistima koji posjećuju grad Zenicu. Tako je bilo i u ovom slučaju gdje su učesnici iz Hrvatske, Crne Gore i gradova iz BiH koji nastupaju na 12. Međunarodnom turniru u sjedećoj odbojci svoj smještaj pronašli u Penzionerskom domu ZDK.

Ova ustanova od svog osnivanja, pored redovne djelatnosti smještaja i zdravstvene njege osoba treće životne dobi bavi se domaćinstvom sportista i sportskih kolektiva koji učestvuju na turnirima u gradu Zenici.

Do sada je JU Penzionerski dom ZDK bila domaćin i reprezentacijama BiH u fudbalu, košarci, kao i drugim sportovima, a ugostila je klubove i kolektive iz nekoliko zemalja Evrope.

Odlična lokacija, kao i ljubaznost osoblja upravo ovu ustanovu osim za njene redovne korisnike (starije osobe), čini primamljivom i sportskim kolektivima.

Trenutno je ustanova dom više desetina osoba treće starosne dobi, dok su u smještajnim kapacitetima smještene ekipe reprezentacije Hrvatske, KSO „Set“ Crna Gora, KSO Iskra Bugojno kao i druge. Upravo večeras je za učesnike Međunarodnog turnira u sjedećoj odbojci bila organizovana večera i zabava.
JU Penzionerski dom ZDK je ustanova za smještaj i zdravstvenu njegu osoba treće životne dobi, koje svoje življenje žele provesti u toploj i porodičnoj atmosferi te komfornom i sigurnom okruženju.

Penzionerski dom ZDK će i u budućnosti nastaviti biti ugodan domaćin svim sportistima i selekcijama koji se odluče svoje vrijeme u Zenici provesti u ovoj ustanovi, a rad sa osobama treće dobi ostaje primarni zadatak, kao i uljepšavanje druženja i života ovim osobama, kao i svima onima koji se odluče da svoje uspomene i trenutke provedu i zabilježe u ovoj ustanovi.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno