Zenica

Foto: obilježen Dan državnosti BIH

Foto: obilježen Dan državnosti BIH – U Zenici je nizom manifestacija obilježen 25. novembar, Dan državnosti. Prema programu Udruženja antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata Grada Zenica položeno je cvijeće na Spomen obilježju Papirna.

Potom je cvijeće položeno i na “Kamenom spavaču”, zajedničkom spomen obilježju za poginule borce iz posljednjeg rata i civilne žrtve u agresorskim napadima na Zenicu.

U organizaciji Vlade i Skupštine Zeničko – dobojskog kantona održana je svečana akademija, na kojoj je govorio Miralem Galijašević, premijer ovog kantona.

U kulturno-zabavnom programu učestvovala su djeca Javne ustanove predškolski odgoj i obrazovanje i Muzička škola iz Zenice. Delegacija Udruženja antifašista i boraca narodnooslobodilačkog rata Zenica posjetila je Mrkonjić Grad i Jajce i položila cvijeće na spomen obilježja.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: